AuraPočasí
Myslel jsem to obrazně a s trochou nadsázky. Narážel jsem na to, že jakmile hlásí ojedinělou přeháňku, v Praze zcela jistě bude. Plošné srážky Praha taky chytne, bouřka občas taky je. Vyjmenovaná hlavní města Evropy mohou trochu klamat, protože většinou nebývají hned u moře a jsou až dál na pevnině, tedy srážek už je tam míň. Horská hlavní města nebo na návětří hor mají srážek jednoznačně více. To nikdo nezpochybňuje.
Diskuse o počasí Zvlněná studená fronta 5.9.2025
F4
To je blbost. Praha má poměrně suché a nudné klima. Nechápu, kde berete ty řeči, že tam furt něco je. Prostě blbosti. Že se tam párkrát něco trefí OK, že některý rok tam prší více OK, ale jinak to není žádná srážkově bohatá oblast. A nemá smysl to srovnávat z pohledu Klášterce nad Ohří. Roční průměr máte asi podobný, ale je to jiný region.
Moc té Praze fandíte jako upřímně... Jenom že je to hlavní město, tak to má být něco extra? Jsou suché roky a pak kdy prší víc a teďka tu pršelo víc poprvé v roce dalo by se říct a najednou je Praha super srážková oblast podle Vás.
Tomino
Někdy Vás nechápu,minule to byl vítr nad 100km/hod,teď zase roční srážkový extrémní podprůměr.Proč to chcete zažít,k čemu je to dobré? Mimo to,že nejspíš prahnete po extrémních hodnotách do svých tabulek.A když už,tak proč ne rovnou 250mm/rok,to je horní hranice pro poušť…
Tomino
nechce, tacho. sucho je ze všech těch extrémů fakt ta nejhorší možnost
Tomino
Vždyť vy jste malá Amerika v Evropě, tolik megabouří společně s moravou.
Nechápu kdo by chtěl takové sucho.. K takovým úhrnům má nejblíž SZ. Myslím, že ve 2022 tady bylo 370 mm, tráva jak na savaně, otřes.
Ale i tehdá byly bouřky lepší.
Tomino
Jj, pochopil jsem. A naprosto s tebou souhlasím s těmi extrémy, takže letošní rok je opravdu nudný. Zajímavý byl možná tak červenec, ale ani to nebylo nic extra. A pořád si lidé z Čech myslí, kolik máme bouřek a přitom jim dodnes nedošlo, že už není rok 2024, ale 2025 a situace se otočila o 180 stupňů.
Marek_98
Myslí,nemyslí,pořád jsou tu lidé z oblastí,kteří v této bídné sezóně neměli třeba ani jednu pěknou přímou bouřku,což se o Brnu napsat nedá.A jestli je tedy extrémní sucho fajn extrém,obohacující život nadšence do počasí,tak to mě hlava fakt nebere…Vlastně se i tady shodneme,že se neshodneme,jak se pak celosvětově máme shodnout na KZ…
A tady je problém dostat se pod 500 mm za rok
Nejsušší rok 1900 (501,1 mm) a druhý 1932 (574,9 mm). K dnešnímu dni už mám přes 500 mm a takřka čtyři měsíce před náma a pořád někteří tady mají málo a sucho nás drtí, v září mám zatím 5 mm a včera venku v holínkách při max +20 už celý den, nic vyfouklo, vítr vlastně vůbec nezlobil a dnes hrozila NO a tak bylo z toho naštěstí prd.
Východ je teď slabší, ale hlavně napršelo tam, kde to nejvíc potřebují a já se klidně obejdu bez 60 mm jako v Praze, stačí když něco jen kape
TomasMost
Most měl letos minimálně 3 přímé bouřky, teď jsem si to schválně ověřil na blesky.bourky.cz. A to je ještě stránka, která hodně podhodnocuje, nehledě na to, že v těch daných bouřkových dnech mohlo být přímých bouřek více. A ohledně extrémního sucha jsme se tu přece shodli, že se jedná o něco, co rádi nemáme, je to nuda. Takže si opravdu nemáme co závidět.
Tak, po příjezdu z teplých krajin, to byla dneska ráno pěkná teplotní pecka..z +32 do +10.. z dnešního rána.. Nicméně ráno překvapilo v celku hezkým "oparem".. Fotku přikládám, plus dvě z uplynulé cesty, fotek mám fůru, ale nebudu to tu plevelit týden starou záležitostí, projel jsem to na pohodu, pokud lze nazvat 10 cm vody na dálnici pohodou..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.