Tady na okraji srážkového pásma začalo slabě sněžit. Blokace od S , SV zajišťuje rozpad a řídnutí nižších pater vrstevnaté oblačnosti a vydatnější srážky tu naštěstí nehrozí.. Za duben tu máme už přes 60mm a srážky teď opravdu nepotřebujeme..
ludvicek Tak mě to taky osekaly ne,že by mi to vadilo z nějakých 30 mm za 2 dny na 10 mm,ale uvidíme realitu až zítra teď tu jemně mrholí teplota nad 0 celou noc.
Tady tmin -2,7, teď +2, skoro zataženo, mírný jv vítr. Dle současných predikcí to nevypadá na srážkově vydatnou TN. Zatím.... Jinak si myslím že v Beskydech budou zítra srážky dešťové a v Jeseníkách a na vysočině sněhové. Samozřejmě bude to záviset na dráze TN...
Mělo tu až po obědě začít slabě pršet.., dopoledne mělo být úplně beze srážek. Nicméně od rána tu slabě sněží.. Teď v těch zelených odrazech přešlo slabé sněžení už do mírného..
No zatím to nemá sílu prorazit blok a postoupit k SV, S. Srážky se čekají hlavně zítra... tak třeba budou i tam kde je to potřeba. Jinak tady a v okolí je vliv TN znát, zatím pumpuje o něco teplejší vzduch a tak se rychle otepluje, i v 700 m je místy 6-8 stupňů, Lysá h jen 0, a sníh do 900 m téměř zmizel. Tak uvidíme co TN předvede dále. Slováci téměř kromě krajního západu zrušili výstrahu na déšť.
Z Jihlavy hlásím sněžení, ještěže mám zimní gumy, T kolem +4+5, takže se to naštěstí držet zatím nebude, chladněji než o Vánocích, cokoliv pod 5mm úplně ignoruji, 10ka je takové minimum.
Edit: vesnice za Jihlavou husté sněžení a Tauto +2°C, naštěstí přejde v déšť.