Je období svátků, klidu a volna a tak jsem si dovolil založit nové téma
Na velikonoční pondělí se chystá přechod studené fronty doprovázené silným , v mé lokalitě s nárazy až 94 km/h, fronta může být doprovázena též .
Zatím se to všechno peče a situace ještě není úplně jasná, v této chvíli je out i mé oblíbené Ventusky a tak můžeme o tom začít diskutovat
Diskuse o počasí Přechod SF 1.4. 2024
Podle předpovědi tady na in počasí by měly být bouřky spíš nna Moravě a ve Slezsku ale může to překvapit
Tradice zase vyhraje. SZ out s další frontou na sucho.
Fronta na východ přijde až později v pondělí večer, za ní jsou dost velké úhrny- kolem 30 mm, jen GFS dává 4 mm... čekám co pak sesmolí Aladin, ale ten vichr bude masakr, asi nejsilnější za celý větrný týden. Snad pak bude už klid a normální dubnové teploty... asi týden no
Je tomu tak. Východ žrouti, zase podepsali kontrakt s německem aby čechy měli díru kruhovou a oni bouřky. ale to nebude!
Bouřky tady, déšť tam.
Na to vypadá u nás spíš zítra v noci, to se musím pořádně vyspat, zas pojebaná změna času
Jinak, já zase říkám, ať to zde oschne víc a chtělo by to tak dva týdny bez deště. Ten týden nepřetržitého větrného počasí to tady moc nevysuší. V březnu tady bylo 2x pětidenní období, kdy nic nespadlo. Pak to byly dva dny a naposled 3,5 mm ve čtvrtek. Tato situace bude opět nejvýživnější u nás z čr, minimálně desítka by padnout mohla i víc. Nejdramatičtější bude ale to by mohly být i nějaké menší škody, čekám výstrahu. Ve výhledu se drží přes 90 km/h už delší dobu, ikdyž z kraje týdne jsem si myslel, že bude fučet tak do pátku a ono je to tady stále nepřetržitě, celý víkend, i s +20 k ničemu prostě
Bohužel, opět všechen ten mokrý bordel spadne tady. Ale co jiného než déšť či vítr v počasí čekat. Vypadalo to na slunečné Velikonoce a nakonec je většinou skoro zataženo se silným prachovým zákalem. Je zvláštní, jak těžké je vyloudit aspoň jeden slunečný den. Modely tam drží pro tuto akci něco kolem 25-30mm. Pokud to spadne, tak tu bude pro duben téměř splněno a aby tu bylo sedm měsíců po sobě bohatých na srážky, to tu hodně dlouho nebylo. U sucha by se to nestalo.
Tady teď teplota letí nad 25°C, oblačnost se od západu nasouvá až teď. To je síla. Pěkně se modely sekly. Podmínky budou velmi dobré, tak jsem teda zvědav.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.