Diskuse o počasí Kdy se konečně oteplí
GFS tam teď třeba žádné oteplení u nás nemá do konce výhledu, max je tam +1. Ecák oteplení až od úterý na +4 do neděle. Takže podle toho zadání v této diskuzi se u mně neoteplí skoro do vánoc vůbec jasněže to bude jinak ale dnes je to těžká kouřmá kláda venku, tfujtajbl
Když na to koukám nakonec teplotně obleva u mě. Nejdříve 10 cm mokrého sněhu. Pak tři dny teplota do +3 a max mrholení. To možná roztaje 10-15 cm. A pak další sněžení a teplota pod nulou a nebo slabě nad. Takže takové normální počasí. Sníh dnes v noci zmrzne jelikož je slabě plus a natahuje vodu.
Vypadá to opravdu že žádné povodně nehrozí. Pod 1000 metry roztaje skoro všechno, ale na horách to tání bude pozvolné. Srážek také výrazně ubylo.
Predators2
Tím bych si nebyl zejména v JČechách tak jistý, sněhu je hodně právě ve středních polohách, tady Vysočina nebo Morava bude každopádně o dost klidnější, já se držím svého, v pondělí odklidím sníh a v úterý sázím česnek jak jsem už jasně řekl, teď o víkendu dokonce připadne a další víkend znovu, se toho sněhu fakt nezbavím, 5 víkendů se sněhem je slušný výkon.
No na neděli tam mám 5 cm a nejchladněji v celé čr, sněhu moc neubývá, dnes jsme lehce překročili nulu a zase klesáme. Z obří oblevy je výhledově pidioblevička a další porce sněhu od čtvrtku. Tento prosinec bude asi v kontextu posledních let hodně vyjímečný pokud tam vyjde to ochlazení a třebas to i vydrží do konca roka.
No, jsem zvědavej jak to s tím oteplením bude, i v současné době teď, tu mám mít podle In počasí okolo -3 a mám +0,8, ráno mi to dává -7 ale aladin dává -4.. Zde proklamovaný GFS mi píše -10..ecák -6 takže na 12 hodin dopředu, takovejhle rozptyl, slava Ukr... pardon modelum...
Nejnovější Ecák oteplení výrazně zkrouhnul a ochlazení dává již v noci z pondělka na úterý, níži, která nás měla ovlivňovat v průběhu středy nacpal o dobrých 1000 km více na jih až do Středomoří, tudíž vzniká potenciál nějakého sněžení i v nížinách... Nějak jsem také sledoval pouze nedělní frontu a vůbec jsem nesledoval to sněžení v noci z pátka na sobotu, podle ICON-DE a Aladina by to nějaké 3 cm mohlo hodit, s tím jsem vůbec nepočítal, jsem si dělal iluze, jak v neděli a v pondělí shrábnu to listí a on to asi bude docela problém
Frantis95
Můžeš mi poslat, kde jsi tu novou předpověď od ecáka viděl? Já to totiž nikde nevidim
Ano ten nový ECMWF je hrozný. Oteplení ještě zkrouhnul. Snad budou tedy alespoň ty 3 teplejší dny pondělí-středa než začne zase nekonečný marast okolo 0. Já tohle období fakt nemusím už aby byl slunovrat za námi. Jako když jede Atlantik a je teplo ve dne v noci tak se to dá, ale letos v prosinci si zdá se oceanskeho vzdoušku moc neužijeme.
No tohle téma je tedy takové trochu nedoresene protože ono opravdu na východě se vlastně ani skoro neoteplí a na nejakou sérii teplejších dní budete Moravaci čekat dál... v Čechách snad ty 3 dny nad 5°C by být měly dle všeho. Díky aspoň za ně. Sněhu a zasolených silnic uz jsme si užili dost.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.