Leknín
Ten SV jak říkám furt je jinej svět, ta oblačnost se vysvětluje pohledem na družici jak se tam před Beskydy hezky skládá, spíš je zajímavé, že to slunce nemá v tuhle dobu sílu NO rozpustit, když ne nyní, tak proboha kdy jindy.
Jinak u nás kláda jako prase, při zemi +7, jinak lehce pod +10, já bych nejraději v noci kolem +15, to mám dost smůlu, ale slunce to teď všechno zachraňuje, pod +20 to bude tady možná teď taky, takže obdobně jak u vás, 15 ku přes den bych nechal půlce dubna, řešil bych už raději letní dny.
Diskuse o počasí Jaké bude léto 2023?
No GFS tam občas hází srážky kolem 5-7. června..
ovšem to budou zase jenom bouřky a tudíž lokální. Též tam je problém takový, že to není vůbec jistý a pokud by to nevyšlo, tak na SZ bude Sahara..
nekonečné slunce a teplo
včera maximum podle modelů 22C a bylo až 25,6C
u nás též předpověď 19,5C a bylo 23C .. pokud to takhle půjde dál, tak nevím nevím
Jen se zeptám, kde bylo včera 25,6°C? Našel jsem max Doksany 24,2°, a pak nad 23°C, hlavně v nížinách na SZ /Litoměřice, Most, Mělník..../ Co se týče toho sucha, ten nástup na SZ je letos už s deficitem za leden, únor, duben a květen. Uvidíme, kdy se na SZ trefí nějaké plošné srážky
Neskutečná ta TV. Co jí to způsobuje?
Jako je dobrý že už je slunce a teplo, ale kdyby aspoň nějaká voda byla. Ta se ostatně dává od 5.června v podobě bouřek, Teda aspoň výhled.
GFS na úplném konci výhledu bouřky jih východ a Ecák čisto. To je super.
Lucina si ve Zlíně už chodí v +20 v kraťasech a já mám na věšáku furt zimní výbavu Ráno super, nefoukalo a jede to zas takže pocitovka opět v kélu, teploměr ukazuje +18,5 to je za poslední dny rekord. Výhled mně šoknul, +20 až příští pátek, kolikrát se to odsunulo a ještě odsune.. a do toho můj oblíbený
Leknín
To máme nyní obdobné, teď nějakých 19 a s tím větrem to ani na tričko není, na mikinu, slunce opravdu poměrně málo přesně dle předpovědi, ale už od zítřka by mělo plně úřadovat a od pondělí pořád 20 a výš, déšť si tady teď nikdo nepřeje, všude na polích ještě bahno a lidi uklízejí vytopené sklepy apod,. stromům tohle neskutečně pomohlo, je čas dělat seno, ať ten vítr k něčemu je.
Sice tady už píšete jak bude v létě, ale já jen jeden postřeh k jaru a výhledu od Accuweather, kdy tady měly koncem jara řádit četné bouřky... tak jen tolik, je hafel bouřek o pár set kilometrů na východ a jihovýchod.. takže se nějakou tu vzdálenost sekly.. stahuju si data detekce blesků každý den a poslední dny opravdu bouřky na prakticky stejných místech, a celkově obrovské ploše, my máme bohužel už smůlu, protože zase jsme v okrajovém proudění anticyklony.. není to letos poprvé. Tipnu si ale, že stejně jak jsou teď oproti předpokladům posunuté ty bouřky, tak stejně se posune v létě i pásmo veder a ty čekají spíše jihovýchod.. kde bude asi postupně i vysoký tlak a teplota začne růst, my doufám, už budeme ve vlhčím oceánském proudění.. kdy se bude střídat jz a z s frontama.. hádám, je to jen můj tip... vedra budou i tady, ale hádám prokládána výběžkama a studenýma frontama.. tak uvidíme. ale tak ono je to normální asi průběh, na jaře bývá víc bouřek na jihu.. až v létě v těchto místech bude setrvávat vysoký tlak, nad Británií naopak tlak nižší, myslím, že my si to vybíráme teď a v létě se to obrátí a začnou chodit fronty od západu...
Na závěr ovšem přiznávám, že je to spíše moje přání, že tomu tak bude, že budeme mít pestré počasí...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.