Aidamko1
Zítra se pracovně pohybuji v dost blbé lokalitě
Třeboňsko, Budějovicko, Nove Hrady, Suchdol n Lužnicí, Nová Bystřice a Jindřichohradecko..
Jinými slovy přesně tam, kde hrozí opravdu vydatné srážky i ve formě sněhu..
Tak se na to jdu vyspat, vyrážím v 4.30 ráno, tedy přesně v době, kdy má dorazit už ten brutál..
Ach jo, no jo...
Diskuse o počasí Vydatný déšť a sněžení cca 13-16.4.2023
swan1
No, já mám výhodu, akorát ráno odvezu holky do škol, a pak zase přivezu a mezitím i potom si udělam kafe a sednu si možná do zimní zahrady a budu čučet pootevřeným oknem, jak venku leje, poslouchat bubnování deště a zurčení vody, přikreju se dekou a asi usnu.... jo sem hnusnej, je mi to jasný.. ( a občas překontroluju, kolik už toho napršelo, a dám raport sem na in počasí..) Jízdu v tomhle nezávidím, člověk musí jet pořádně soustředěně a stejně se najde nějaký pako, co to ještě zkomplikuje..
To, že někde něco má být ještě neznamená,že to tam bude, bůh ví jaký to bude. Hlavně u TN.
Aby vůbec něco bylo no je z toho pěkný prd, co bylo původně.
Hlavně aby tady zapršelo. Je půlka měsíce a my máme 5,5mm
Tak Šumava je pod sněhem, dle očekávání..
Jsou problémy v dopravě, hlavně Prachaticko, uvízlé kamiony, osobáky na letňákách, sem tam auto ve škarpě..
Sněží aktuálně cca od 700mnm..
Vydatné srážky má v teplejším sektoru hlavně Morava, taková klasika, při TN ze Středomoří.
Tady zatím dnes 6mm.
swan1
Tak držím palce na cestách, s těžkým mokrým sněhem to bude na Šumavě a v podhůří asi masakr. Navíc nevím jak u vás, ale silničáři u nás celou zimu fungují na 100%, ale jakmile přijde duben, tak i když nasněží 10 čísel tak už je tu nikdo nevidí - prostě mají jaro. Tak snad to bude u vás lepší
Petr75
Spíš je to tu horší..
Tady funguje, ať je počasí jaké chce, že pluh a sypač vyjíždí až těsně před prvními ranními autobusy..
Tedy cca kolem páté.. Pokud začne sněžit ve 3.00, jako dnes, nebo dřív, smůla...
Dnes se ta doprava sekla už kolem čtvrté..
Kamiony, i osobáky na letňákách samozřejmě, to pochopitelně nedaly...
Takže v zimě bych místní silničáře ohodnotil tak na 65%..
V dubnu 0-20%..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.