Novohradka 315 tvl 5cm k 3.SPA
Diskuse o počasí Vydatný déšť a sněžení cca 13-16.4.2023
Tak u nás to dalo cca 30 mm což je tak akorát. Byl jsem zkontrolovat Říčanský potok a hladina je vyšší ale nic zásadního. Každopádně další srážky do konce dubna už nejsou potřeba.
Teplotně to zatím bude sice nic moc, ale minima už budou docela fajn okolo 5-6°C takže ta nižší maxima přežiju. Slunce pořádně uvidíme asi až ve čtvrtek nebo pátek.
cewr
Pojedu taky umejt auto ze spoda, aktuálně to kulminuje no. To zkratkou se dá projet k mostu? Nebo je to zaplaveny? Taková ta cyklostezka.
Ono i Loučná Dašice vystoupala dost, (1.SPA) to už je jako co říct s ní většinou nic nehne. to už musí bejt. To je důkaz,že zapršelo kvalitně.
Tak u nás to dalo za tři dny 5mm takže prt. Pod smrkame je úplný sucho. Alespoň že se utišil vítr
Na takový úhrn v dubnu čekám 10 let, další může být klidně za stejnou dobu, za celou epizodu 53 mm, teplota pouhých +6, takže typický podzim (současná zima), slunce se objevilo jen na chvíli, nízké mraky jako někde na horách, kdyby do toho padla 20 mm přeháňka, tak bude problém.
Za mě krásné srážky celoplošně. Takových situací by mohlo být celoročně více, aby bylo dostatek vláhy pro nadcházející suché měsíce. Pokud bude deštivé počasí setrvávat a nebude moc slunečních dní, mohlo by toto nasycení půdy dělat výrazné potíže při přívalových srážkách v bouřkách (zde na v Pošumaví veliký problém loňského června).
Jsem v Úhřeticich kde je skoro 3.SPA.
Předtím tu tekla Novohradka, teď tu mají Labe
Tak nakonec jsme dali rovnou 30ku mm zase tu začíná poprchávat, už by to fakt stačilo, potřebuju už dělat na zahradě a všechno je nasáklý jako houba
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.