Diskuse o počasí Vydatný déšť a sněžení cca 13-16.4.2023
JUGOCV
Zatím spadl 1 mm
cewr
Já tam byl taky hodit oko, měla 180cm cca a ještě byla v korytě, teď už je na 1st-256cm , to už bude opět všechno zaplaveny. To už tam budou hasiči.
Martin Vítek
tady to budou tak 4+, u nás hodně teď dělá rozdíl západ a východ, protože ráno tu celkem dlouho něco padalo, teď už se sem snad něco valit musí a ne zas rozpad, navíc je tu i tak dost mokro
cewr
Novohradka v Luži stále stoupá a má cca 10cm do 2.SPA. Náš potok Žejbro překročil 2.SPA před cca 10min a stále stoupá, 1-2cm každých 5min. Ležák nemá stanovené limity pro SPA, ale místo dopoledních 50cm má 100. Bohužel, měřící stanice na Krounce je v rekonstrukci a ukazuje blbosti.
A stále prší... Těžko říci, kdy dojde ke kulminaci. Novohradka v okolí Úhřetic to "odskáče" spíše až k ránu a zítra.
Martin Vítek
Já vlastně pořád čekám, co bude, kdy začne aspoň trochu rozumně pršet, a furt jen mrholení nebo střídačka a takový lehký kapání. Ty úhrny jsou srandovní v okolí. Tušimice 1,6 mm, Kopisty 2,1 mm, Teplice 2 mm. Tak to někde nebude ani těch 10 mm, od začátku měsíce. Super největší dešťová epizoda v dubnu, za posledních 17 let Gratulace tam, kde vodu chtěli. Bohužel se spíš vyplnilo, co jsem tady psal pár dní zpět. Klasický scénář, tam kde už vodu moc nechtěli, mají další
MostMost
To my už "48"hodin čekáme, kdy už přestane pršet Prší skoro 2dny v kuse.
Ředice (okres Pardubice)
MostMost
No v roce 2020 toho bylo v potoce mnohem víc, normálně tam teče 10cm a je to široký 50cm a v roce 2020 tam byli přes 2m a široký to bylo 200m to byla teda Lodrantka v Dolní Rovni. Ale to je ve směs to samé.
Aktuálně: Novohradka v Luži se blíží k 2SPA, asi 2cm chybí, Úhřetice klasicky z 50cm 268cm.
Ale srážky už se blíží ke konci, problém pak může vzniknout při bouřkách o víkendu, při takové nasycenosti by to bylo asi hodně v ři*i
Aidamko1
To vyndali stavidla někde. To za chvíli zase klesne.
Uff. Právě jsem byla vylít srážkoměr, protože stejně přetekl. Už podruhé. To je mazec. Tedy... ráno a dopoledne lilo, pak pršelo jakoby zahradnicky, super... no, za ty tři metry ke srážkoměru a zpátky jsem durch
Tady kolem se říká, že cokoli od JV je průšvih (cca jednou za 10 let a více), jinak pohoda. Bydlím tu 23 let a vidím to taky tak.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.