Diskuse o počasí Bude příští týden na horách sněžit?
skupsw24
Ty jsi extrémní. Budiž, naštěstí nevyjde. Co já chci v zimě je zima a bílé Vánoce. A je to taky přání aj když mnohem reálnější.
A příští týden, no možný to je, bude hodně chladno ve výšce. V 1000m ve čtvrtek pouze 1°C..
Moc daleko, uvidí se.
Myslím že to asi klapne. Výhledy jsou pořád dost studené, na Sněžče by mělo přes noc i mrznout. Sněžení se určitě vyskytne i na jiných horách. Letos to bude hodně brzo, loni napadl první sníh na horách tuším v říjnu.
skupsw24
Taky jsem tohle téma chtěl založit, ale ty jsi mě hold předběhl
Rok 2009 si moc nepamatuji, bylo mi tehdy jen pár let, ale dnes si takouvou situaci dokážu představit. Muselo to být fakt šílený. I podle tý fotky. Na dvoře ty závěje mají snad dva metry.
Ale zatím prosím tě fakt nestraš se sněhem v září, to si nechme někdy na listopad, zatím užívej podzimu
skupsw24
No asi těžko, jak říká Kuba, kdyby to přišlo později tak určitě by z toho byla pěkná zimní situace nejlépe o 2 měsíce momentálně ještě není daleko na severu dostatečná zima, ochladí se max na teploty kolem 10°C tipuji že první sněhové vločky se objeví v pondělí nad ránem kolem 1200 m n. m. tahle situace přesně dělaná aby se k nám v zimě dostával vzduch s pólu kolem TV nad VB a TN nad Finskem
Peter Sedlák 1
No ty bílé Vánoce samozřejmě chci, ale rád bych opět nějakou pořádnou sněhovou situaci, jako to kdysi bývalo furt...
DeggyCZ
No jeden uživatel říkal ať ho založim a přišlo mi to jako dobrý nápad a tak jsem ho založil. Jinak snad to klapne, byl by to můj životní rekord, v Září jsem max zažil ty ledové krupky.
Tutugon
Kéž by jsme šli na stopy se psamá a já bych si vyšel na Malou Kyčeru, třeba už ve sněhu se kravičky past nebudou.
kuba
No v tu sněhovou kalamitu doufám, radši uklízet sníh než sedět ve škole 2× týdně 8 hodin...
Na zodpovězení této otázky je dobré sledovat nulovou izotermu: https://www.ventusky.com/?p=50.01;14.70;6&l=fr... - sněhové vločky potom mohou padat až cca 300 m pod ní. Tedy v neděli na úplných hřebenech Krkonoš je sněžení možné.
DeggyCZ
Ta elektrika, to by byl jediný problém, to nemůžeme topit kvůli bojleru, vybouchl by... Ale třeba se dá vypnout, no nevím, ale určitě lepší než sedět ve škole...
In-počasí
No tak koukám že jeden den by mohlo sněžit i v nadmořské výšce 800 m.n.m, alespoň okolní vrcholky by byly bílé.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.