Diskuse o počasí Bouřky a výrazný déšť od cca 8.9.2022
Tento týden nestíhám, ve čtvrtek byla slabší bouřka, viděl jsem dva blesky a možná letos poslední. Celkem to za dva dny dalo 13mm, tak nějak se trefilo po dlouhé době i in-počasí
No na dnešek tam má 1,3mm a tuším, že to vyjde. Ráno mně vzbudilo sluníčko, je celkem teplo a můžu klidně pokračovat v práci.
Znepokojuje mně konec výhledu, teploty pod +10, k ránu +2 a už nám zřejmě začne topná sezóna, je to daleko a doufám ještě v rozumné teploty na počátek astronomického podzimu..
Negan
Estofex tam má pro střední Evropu výstrahu, tu jedničku, na možnost silnějších, konvektivních srážek, nikoli silných bouří s krupobitím, silným větrem apod..
Přeháněk ta TN do oblasti ČR i v jejím chladnějším sektoru vyrábí a posílá stále poměrně dost, takže lokálně může místy spadnout více a v těch přeháňkách jsou možné i bleskové výboje..
Silné bouřky předpovídá jen pro Balkán a Ukrajinu...
Leknín
To se snad ještě změní, já tam mám taky nějakých 13°C což je sakra málo na 20.9. Doufám že ještě dorazí tradiční a klasické babí léto.
Jinak včera nás odpoledne zase bouřka obešla a dalo to jen 0.4mm. Už je to dost trapný. No a sousední Brandýs, tam lilo s plnou parádou.
Lesník
Tak my máme za září 3.5mm. Držím palce, ať vám tam něco taky spadne.
Negan
Ale já ho chválím protože se konečně naučil oříznout západ z 1.
Zase čekám pouhý deštíček.
Leknín
Topná sezóna už klepe na dveře, to relativně teplo a vlhko teda dlouho nevydrželo, včera na zahradě 5 mm, předpovědi hlásili 25, ale ta bouřka 10 km JZ od nás odpo byla pěkná.
Předpovědi vypadají, že vyhraje opět nejhorší varianta, tzn. větrno, zima a jen slabé přeháňky a Z a SZ proudění, výhled otřesný, kde jsou všechna slibovaná tepla?
Tady za září 2,5mm, neskutečná slabota, vše nás obchází, všude okolo násobně větší úhrny (o Praze nemluvě, to je magnet na bouřky). Uvidíme co přinese dnešek, ale moc tomu nevěřím
swan1
Určitě je lepší chladněji v druhé půlce září a říjnu, listopad a prosinec pak bude zase o to více nadprůměr, statisticky to tak je, se mi pak ale nedivte, že si maxim nad +20 tak užívám a těch pár tropických dní létě u nás toleruji, nížiny a větší města jsou na tom samo trochu jinak, ale tam bych bydlet ani nechtěl. Jaro je příliš krátké a půda ještě studená, léto je boj o přežití a teprve podzim je na pěstování zeleniny topka.
kuba
To jo, nejvyšší čas pomalu připravit zahradu na zimu, ještě před pár dny to vypadalo na babí Léto kolem 25°C a podle dnešních předpokladů to vypadá že bude na horách sněžit tak brzo možná měli ty týpci z TN.cz s tím příchodem mrazivého počasí na podzim pravdu nechám se převapit
Tutugon
No, je to až za deset dní, koukám.. tady u nás se seká předpověď s teplotama už druhý den, včera jsme měli skoro o +4℃ víc než mělo být, dneska aktuálně je o +3 víc než mělo být, takže to beru s rezervou, za pět dní už to bude asi směrodatnější..
A srážky taky nikde, včera měly být na 100%, dneska touhle dobou, taky na 100%, zatím prd.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.