Estofex chvílemi zcela nepoužitelný třeba dnes. Bouřky i na východě. To pochybuju že tu do noci něco bude spíš asi jen déšť. Zajímavě to vypadá zítra cape celkem vysoké jsem zvědav s čím přijde zítra jestli zas ovšem nebude chrápat.
Ale teda, jak to v posledních dnech všechno schytává Plzeňsko+cca 40 km kolem, tam bude místy úhrn v září už zajímavý. No a Swan a Sušicko, to je sušší ale dneska večer asi bude mít ještě Mokrý Suky
MostMost Bleskově to teď rychle slábne.. Ale už aspoň zahradnicky prší.. Suky jsou tu mokrý celoročně Je tu mraky spodní vody.. Kdekoliv tu kopneš v té kotlině do země hloubš jak 2m, narazíš na vodu ..
V noci to zde zase o ničem. Vezme si to pomezí Čech a Moravy. Byl jsem v lese a hriby usychaji, potoky sotva tečou. Suché léto se prehouplo do suchého podzimu...
kuba Jj proto jsem psal místy. Většina těch srážek spadla v bouřkách. A tak je jasné, že někde je relativně malý úhrn, a klidně o pár km dál, to může být několika násobně více. Ale je fajn, že teď dostalo přeci jen víc srážek Karlovarsko a Plzeňsko. To léto tam bylo také hodně suché
MostMost Jsme od Plzně vzdušnou čarou cca 20km a od června neschytáváme téměř nic. Včera , první zářijová přeháňka 6mm, což je, na naše poměry už velké množství. Přímá bouřka letos žádná.
Jo, teď jsem vylezl na zahradu a koukám, jak se světelný smog nad letištěm VH pere ss světlem z měsíce, co je nad mrakama...Jinak se tu pěkně zvedá vítr, docela to profukuje..
Aldy1977 Klidně bychom vám to dam poslali, kdyby to šlo. Hub je u nás mraky, bojím se, že po tom dešti akorát zplesniví (suchohřiby minimálně). Úhrny sice tak velké nejsou, ale platí pravidlo, v létě kýbl vody, lžíce bláta, na podzim lžíce vody, kýbl bláta...
Jj, tohle tu umíme, dostávat se do tabulky aktuálních Tmin.., ale pořádně sprchnout, když je to třeba, to ne Za první dekádu září tady 7,1mm... Na udržení povrchové vláhy na loukách a okrajích lesů to stačí, ovšem v hustějších smrkových porostech je to bída...
Lesník No, to je mrzutý..Snad vám tam něco ještě připrší v následujících dnech.. Lištička To tu bylo v 2019.. Jedna jediná přímá bouřka za celý rok.., což bylo dost frustrující.
Letos je jich kolem 15, což je takový průměr tady.. Nicméně srážkově se moc nepředvedly, s jednou výjimkou, supercelou ke konci června..