Diskuse o počasí Jaký bude podzim 2022?
Podle mě září je ještě teplý měsíc, od října už je chladno a listopad už je téměř na úrovni prosince. V září není podzim ještě moc znát, potom už jo.
Chladnou část roku považuji od října do dubna a teplou od května do září. Takže ta chladná část roku trvá dýl než teplá. Možná paradoxně.
Září bych ideálně bral jako slunečné a teplé, občas nějaká bouřka. Ke konci už pak by se hodila nějaká tlaková níže a přechod do babího léta. Za mě by bylo ideální září ve stylu 2018. Výhledy na první zářijovou dekádu se začínají vyvyjet pěkně. Snad se ještě na pár dní ke 30°C přiblížíme.
Czechia
No v roce 2018 bylo zrovna až moc velké teplo a sucho na září. Zbytek podzimu byl taky dost suchý. Otázkou je taky, kdy se objeví první sníh na hřebenech hor, tehdy(2018) to bylo paradoxně už v září během krátkodobého ochlazení. Výhledy jsou teďka pěkný, ale na tropy v září už moc zvědavý nejsem. Hlavně aby během září bylo plošně dostatek srážek, což je poslední roky taky fuška
Jak jsem psal dříve, ideální by byl proměnlivý podzim ve stylu toho loňského, jen by mohlo v září a v říjnu více pršet.
Tak ta teplá vlnka už začíná být hodně jistá, navíc se na ní už modely relativně shodují a i o něco přidávají . Navíc se začíná i objevovat možnost bouřek, které by mohly mít ještě solidní sílu. Viděl bych to ještě na pár dní ke 30°C ale pak už asi léto definitivně skončí.
No zajímave zmrzneme ted jestli to je pravda
https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/470557-mra...
Ahoj, zajímalo by mě, jak hodnotíte letošní podzim.
V mojí lokalitě ho považuji za nejlepší za dlouhé roky. Nejlepší díky pravému podzimnímu počasí. Září bylo chladné s dostatkem srážek, říjen přinesl pravé sychravé počasí, řadu výrazných mlh. V lese je stále mokro, ze stromů kape den co den. Nakonec se povedla i houbařská sezóna. Bylo hodně kozáků březových a hřibů hnědých, z těch byly nádherné kousky na řízky.
V mojí lokalitě je možná paradoxně říjen teplotně docela v normálu (možná slabě nadprůměrný), díky inverzi a mlhám. Je to vidět na grafu z nedalekých Doksan v Poohří.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.