Diskuse o počasí Jaký bude červenec?
skupsw24
Já bych nazval jako supertropický a téměř na 90% mohu říct, že padne nový absolutní rekord pro Čr a to zřejmě na jižní Moravě to bude peklo ale v té západní Evropě to bude asi mordor maxima až 47C to už je opravdu o zdraví
spurdo
Teď jsem na to koukal, ono to není vtipné, ale spíš to vypadá na silné - velmi silné bouřky a není to za dlouho, takže rovnou je to na založení tématu. Bude CAPE a vysoký střih větru, takže opět hrozí nějaké supercely, MCS apod. Vzhledem k rychlému přechody fronty asi bude největší riziko nárazy větru kolem 90 km/h. CAPE*SHEAR bude opět na vysokých hodnotách někde mezi 500 - 1000 m2/s2. Samozřejmě SZ Čechy jsou opět marné při této situaci. Překvapení? Kdepak... Je to fakticky nejhorší oblast pro bouřky.
Peter Sedlák 1
Já už si říkal no konečně finálové zmírnění a tam je odklad 1 den a pořád mi tam dává 38, 39 C. Tohle tedy není žádná výhra. Až tam bude kolem 35 C, tak potom se můžeme bavit o nějaké úlevě. A jestli už i Icon dává vedra, tak to dobrá zpráva není. Icon je totiž obzvlášť opatrný a pro něj to není úplně typické. Asi už se taky přehřál. Jak jsem četl ty Aurova % pravděpodobnosti tak kdyby ubral 3 - 4 C potom by ty pravděpodobnosti celkem seděly. I když možná bych začínal na 75 %.
tomášzposázaví
Supertropický už je den s teplotou nad 35 C. TommyAst občas den s teplotou nad 40 C nazýval megatropický , ale to je hádám pracovní pojem pro jeho statistiku. Někde už jsem četl dosažení magické 40 C.
aura_33
Já bych byl s tím založením tématu na to opatrnej, pořád je GFS samotný, měl by se založit asi tak dva dny před tím jako možnost pokud Gfsák si toto bude držet a ostatní nic.
A souhlasím, zase to na SZ bude o ničem pokud tak vyjde. Znova a zase Praha-jih-východ
JUGOCV
Uberte, tak 3 dny před je už dobrý. Ale co ty bouřky kolego? To zas vypadá že všichni si smlsnou a tady nic.
pardón ale který model tohleto spočítal prosím?
modely jsem projel na webu a max. 33 tam je.
určitě zas aladin..
dál hledat jsem líný
skupsw24
No asi nemají když všeci prezentují +35°C jako super-tropický den. +40°C bych dal jako hyper-tropický.
Myslím si
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.