V tu noc z pondělí na úterý to vypadá stále na hezky komplex v Čechách, už by se s tím snad moc hýbat nemělo přeci jen je to zítra už jakoby, ale uvidíme
Tak nově to vypadá na mix letních a tropických dní, ale žádné extrémní vedro to nebude. Jak je vidět, hranice pro přesnější předpověď je v tomto typu proudění tak 72 hodin.
Mr. Lightning Jo, to bývalo, ale třeba jak byl ten supertropický víkend v Čechách, v Brně mělo být 30 a nakonec bylo v Tuřanech jen 29. Takže tam se to moc nepotvrdilo.
Kokos342 Přesně tak, konečně parádní koupací teploty, jasně na práci a pobyt v autě nic moc, ale jinak super, do toho v ÚT a ST pár letních bouřek s 20 mm a budu naprosto spokojenej
igor127 Je to hodně nejasné. Dneska a zítra vedro, pak je otázka jak daleko na východ se dostanou bouřky a s nimi i chladnější vzduch. Je možné, že se mírně ochladí, pak by se o vlnu veder nejednalo, ale pokud se k nám chladnější vzduch nedostane můžou tropy opravdu vydržet relativně dlouho.
Vypadá to fakt drsně. Předpověď pro mojí lokalitu tady na in-počasí je absolutně nepoužitelná, jak už psalo více uživatelů v průměru je vždy o 3-4 stupně tepleji. Používám předpověď pro Trenčín, ta sedí téměř perfektně. Obr: Předpověď teplot pro Trenčín
Teploty mám rád v létě kolem +25, nad +30 už bliju, ale taky bliju, když tam má GFS na konci výhledu od 7 do 10 červce maxima +16.. snad to tak nedopadne
ludvicek No já v klidu jsem, ale žena bývá nervózní, když teploty klesnou v létě pod +20 , je o dost mladší než já a pamatuje si jen tyhle teplé roky, už minulé léto podle ní stálo za houby.. ikdyž nějaké indicie jsou, ten výhled ČHMU tam na první půlku července je mírně podprůměrný..
Dnes +31,5 předpověď pro Trenčín musím kolego Doizer otestovat
a srážky jsou fakt k smíchu, těch desetin ale přibylo