Petr12 Možné by to bylo, tam na to podmínky jsou sice ne cape, ale to v tomto případě není důležité, bude střih větru a helicita, to u nás v době přechodu fronty, moc nebude, tak u nás v nic moc nevěřím
CAPE bylo na krajním jihu Čech v noci na dnešek po celou noc.. Proto hned ráno bouřky tam.. I dnes se bude nějaké CAPE držet dlouho do noci, plus k tomu, jak už zde bylo uvedeno , vlhkost večer půjde nahoru..a také střih větru, naopak CIN bude velmi nízký.. Dá se předpokládat, že s večerem se to ještě rozroste až v solidní MCS.. Podmínky na udržení se těch bouřek na našem území dlouho do noci budou velmi dobré... CB v Německu dosahují až ke 20km výšky!
Jestli zůstane směr, tak si myslím že i Praha si užije, víc na S to podle mě bude utopie, ale aspoň pěkná blyskavice to bych bral, už sem dlouho neseděl v noci na balkoně
Tak v Čechách bude opět bouřlivý večer a noc. Já počkám až teplota klesne aspoň pod 28 a půjdu zalévat zahradu - ještě mám dešťovku. Bude tu tropická noc a nad ránem možná dorazí zbytek z bouřek, ovšem asi beze srážek. Snad dnes nebudou nebezpečné jevy. Zítra to chytne Slovensko a Polsko.
K nám už nějakou dobu zasahuje od západu ten systém ze Znojemska. Nehřmí, neprší ani nefouká, ale je skoro zataženo (na radaru jsou zde zelené odrazy). Radost z toho nemám, protože se v této bouřce neustále obnovují bílé odrazy.
Miriam Spíš je horší to co jde z Bavorska Na tom jižním konci to nabírá sílu kvůli těm podmínkám které jsou tam teď nejlepší. Ale přijde mi že to jde trochu k Jihu, a vypadá to že to lizne jen Jižní Čechy, a JM
Klokan_0 Tak to ano, ale je to zatím daleko. Ta blízká bouřka je tak trochu bezprostřední hrozba. Je ale pravda, že se posunuje strašně pomalu - první oblačnost z ní jsem nad námi viděla už asi v 15:30. To ještě bylo hodně slunečno, ale bylo jasné, že se blíží bouřka.