V noci na pondělí a během pondělí nás bude ovlivňovat zvlněná studená fronta, na které se budou objevovat přeháňky a hlavně bouřky, které mohou být silné a budou přecházet od jihozápadu. Největší šance na bouřky je v pondělí na východě země, v Čechách půjde spíš o přeháňky. Aladin maluje nějaký komplex v noci na pondělí, tak uvidíme, co bude.
Kolik v Česku uhodí blesků?
Méně než 10000
1 (7 %)
10000-20000
1 (7 %)
20000-30000
1 (7 %)
30000-40000
9 (60 %)
40000-50000
3 (20 %)
Více jak 50000
0 (0 %)
Celkem hlasů: 15 Hlasování v anketě bylo ukončeno.
Dávám možnost 3. Nicméně JZ z toho podle místní předpovědi bude jaksi vyjmutý..asi. Neděle i pondělí nulové srážky..? No tak jsem zvědav, jak to dopadne
Kudy projde bouřka při síle, spadne klidně 15-20mm..i víc.. Kudy ne, může to být jen pár desetin nebo nic..A předpovědět se to přesně nedá.. Bude to loterie..
Nebude to ale frontální rozhraní, ty rozdíly nebudou mezi severozápadem Čech a jihovýchodní Moravou tak velké jako posledně, nicméně bude těžké předpovědět, kde budou bouřky, s největší jistotou se ví, že nejsilnější budou na východě.
Kapitán Exner Byl bych radši kdyby to bylo třeba odpoledne a v podvečer, to se mi nechce celou noc být vzhůru.... Snad to nevyjde na ty 2 ráno a přijde to třeba kolem odpoledne
Kapitán Exner Přesně, za tento rok u nás nebyla fakt ani jedna odpoledni bouřka, buď to bylo na večer, v noci a nebo brzo ráno Doufám že příští rok už to tak nebude
swan1 Klidně ať mě to celý mine, všechno je tady luxusně zelený a předevčírem posekaná tráva už zase vystrkuje růžky. Nějakou tlakovou výši by to chtělo.
Bych byl rád kdyby nás to celé minulo a klidně i ta fronta. Budu muset čekat až do soboty na letní dny. Příští pondělí Ecák s GFS pro Brno 28-30°C, konečně. Sláva.
ČHMÚ mělo problémy s nahráním výstupu z 06UTC. Výstup z 12UTC se normálně nahrává, takže Aladin nic neprospal. Naopak byl jediný, kdo s něčím počítal, protože ostatní modely mají pro Moravu vymeteno.