Diskuse o počasí Silné/velmi silné bouřky 7.8.
jack
Ono ty bouřky nejsou na výstrahu. Sem se teď blíží od západu až jihozápadu pěkná bouřka, blesková aktivita je solidní a oblačnost má moc pěknou strukturu, bohužel už je na fotku příliš tma. Každopádně výstrahy se vydávají jen na silné bouřky, v těch dnešních budou jediným reálným rizikem blesky a to by pak musely být výstrahy na každou jednotlivou bouřku.Aldy1977
Ono vám tam dneska sprchne hezky. A jen ať pár dní neprší, vody už je až až.
Predators2
Tak ale vydržela hezky dlouho..U té Phy už to sláblo..ano
Ale právě rozpad supercely, kdy vše okolo se rozpouští, končí..ale ta rotující část ještě z posledních sil přežívá může být úchvatná podívaná..
Mě se poštěstilo vidět tento zánik supercely v týdnu v Polsku, proti zapadajícímu slunci, asi 100km od Baltského moře..
Bohužel jsem na večerním výletě z ubytka neměl ssebou mobil a ani jiný foťák..
Ale byla to nádhera..
Aldy1977
Neboj to pásmo na zasáhne
Zas supercela na Svk, překvapivě tam kde jsem byl na dovolený a čekal týdny než něco pořádného bude, nic. A jak odjedu hned druhý den toto..
Jinak tyhle mraky na KH dělají nic, čekal jsem aspoň nějaké blesky.
Teď bude dlouho klid
kuba
Pěkné..a dnes naprosto, ale naprosto nečekané..
Na Z neměla být žádná bouřka..a nakonec toto, supercela od Stříbra až do Prahy..
Ono to ale už předznamenávalo to, že v odpoledních hodinách se vyskytla supercela v Bavorsku, u Norimberka..
V tomhle pásu směrem na Čechy prostě bylo něco, díky čemu to šlo..
Z mně dostupných ukazatelů byl jen vysoký střih větru..
Ostatní podmínky byly mizerné...
K nám se to nyní dohnalo od Rakouska, blesková aktivita trochu výraznější, zejména nad hranicí s SK a směr Bílé Karpaty, kde jsou vidět celkem zajímavé Cg blesky, jinak většinou mezi mraky, hromy celkem slabé. Začalo i mírně pršet, takže zatím taková normální bouřka bez extrémních projevů, škody budou maximálně z blesků...
Jaj ta bouřka jen kopíruje hranice.
Nezdá se mi to, ale taky se vám sekla detekce blesků? Blesky zůstavají po každých 10 minutách na stejném místě.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.