Čechy celkem pěkné srážky, u nás necelé 3 mm, o ničem, i teď píšou, že bouřka řádila jen lokálně na pár místech, jinak žádné škody ani záplavy nenapáchala, určitě stačil nízký st. nebezpečí, u nás ani ten, protože tady nikde nic nebylo.
Novorolak Tak to se připojím, před ránem jsem dorazil do Čech z +45 do +20 docela teda pecka, chtělo by to nějakou aspoň +30.......na aklimatizaci.... Koukal jsem, zahradu mám zarostlou, jde se sekat, jahody sežraly vosy a slimáci, jde se hubit. srážkoměr mám plnej, jde se vylejvat..
Petr12 (Takhle to má dnes vypadat) - . Na východě se večer ojediněle objeví i bouřky. Srážkové úhrny do zítřejšího rána se budou pohybovat většinou od 5 do 15 mm, na severozápadě do 1 mm. Abych to upřesnil teď ani nic být nemá, až večer má něco málo přijít na východ, a říkat tak brzy že to na bouřky nevypadá je nesmysl... Stačí si něco málo zjistit...
Šumava něco málo tvoří, ale z toho bude max přeháňka..už to sem leze.. Ale od Ingolstadtu sem míří výživnější mrak, v tom by mohla Šumava nějaký výboj vyrobit.. možná...
Tak to vypadá že na západní a střední Moravu míří pás srážek z Rakouska. Na východ to nedorazí - snad se mýlím Byla to poslední šance na výraznější srážky v následujících 14 dnech v mé lokalitě. Jiná situace bude v Čechách, kam budou srážky přinášet občasné fronty od západu.