Ochlazení je tedy cítit i zde.. Během 2 hodin se ochladilo o 7°C a další várka se valí z Vysočiny, takže se ochlazuje dříve a o něco více než se čekalo.
Frontální vlna se již rýsuje jižně a jihozápadně od nás, tak jsem zvědav. začíná to vypadat dobře, jelikož ve výšce se rychle ochlazuje. Tak uvidíme..
Tak jsem zvědav.
V týdnu 20°C a aktuálně rychle k 0°C, tak to bude sešup zase.
Tutugon V Jihlavě už hodinu drobně vytrvale sněží při +1,2 a děcka mi na Slovácku lítají venku při +18, mně stačilo včera, nerad bych se spálil, tenhle týden vypadá celý otřesně.
swan1 Určitě se nezastavil, jelikož by nedocházelo k ochlazování. To pásmo v Čechách má a jde tak jak modeloval Aladin a dnes ráno se k němu přidal i GFS. To si jde na sever, ale na Moravu se žene pásmo srážek od jihu, které se spojí se srážkami na Vysočině a později večer dorazí i na Východ ZLK. Aktuálně to sedí s modely Aladin a GFS na 100%. Času dost.
Kdyby se to zastavilo, tak pásmo v Rakousku by nevznikalo.
Pásmo v Čechách se na Moravu moc nedostane, ale rozhraní se již dostává k Brnu.
U nás poprchá a už se taky výrazně ochlazuje. Teplý už zůstavá jen jihovýchod, to zas bude týden, ale vypadá to že aspoň budou nějaké srážky, když už bude tak hrozné počasí.
Aidamko1 To co na vas jde od jihu je vlna vnikla na rozhrani nad Italií a Alpami..o tom se nebavim..myslim pasmo ktere do Čech prislo z Bavorska a je aktualne nad Z polovinou ČR.. V noci a jeste dopoledne slo k vychodu rychleji, zpomaluje to.. Tohle jeste bude zajimave.. Sněžení tu momentalne sílí a sílí..
Zde nyní teplota okolo 12°C, fouká silný a studený vítr, zataženo. Srážky zatím 0. Dnešní maximum bylo těsně pod 19°C. Jinak se mi opravdu zdá, že ta oblačnost přišla od jihozápadu.
Jsem zvedavej na to přetočení tý níže od severovýchodu ve čtvrtek a v pátek, mohlo by se to dostat i do Čech a tím pádem by nemusel být takový mráz když bude oblačnost, ten víkend vypadá se srážkami taky zajímavě
Kokos342 To je zvláštní že u tebe sněží. Jsme na zadní straně fronty a čistě prší. Je nějakých +2.8°C. Asi zapadnete, protože přijde večer a vše bude ve sněhu.