Diskuse o počasí Sněžení 12.1. až 15.1.2021
Tak radar od ČHMÚ je naprosto nepřesný, ukazuje beze srážek a ejhle sněží tady, to je zajímavé.
swan1
To jsem pouze shrnul kolik cm napadlo za 3 hodiny.Samozřejmě že když to bylo nejintenzivnější tak mohlo za 1 hodinu napadnout 3cm.Na nížinu je to určitě dobré.Jakou máte cca nadmořskou výšku?Je lepší když si to dáte hned vedle místa pozorování aby každý hned věděl.
Líbí se mi Aladin srážky nad Vysočinou se zdrží asi déle budou tedy trvalejší, další pásmo zítra zasype Slezsko a Beskydy, bude silnější než tohle a pak hurá do silného mrazu, v neděli u nás ráno prý -11 určitě bude míň a odpoledne pouze okolo -9! A v noci na pondělí velmi silný mráz až -13 ale je to jen orientačně, myslím že to dá tu patnácku
Tutugon
Vy tam taky nemáte tu nadmořskou výšku.
Na noc je tam zase sněžení na většině území, takže Čechy dostanou další příděl, ale ať si ho mají, přeju vám to. No koukám, že i Vysočina dostala, takže asi jen kousek na západě a pak jižně od Brna nic. zajímavá situace.. Ten 1cm z rána to zachránil. Kdyby přes den nebyly +2, hned by to bylo lepší.
Tak jsem rád že jsem vyrazil na Vysočinu aspoň vím jak se tu má Prady a Tutugon...zde v Brodě celé odpoledne sněžilo, a byla tu pohádková atmosféra...viz foto...
Sergo
Já jsem z Rožnovska,ale tady čekáme taky na další příděl. Nejvíc spadne v Slezkých Beskydech si myslím, tady u nás napadne, tak do 10cm, teda doufám.
Tak vám děkuji za podporu. Ty teploty jsou opravdu absolutně mimo. Přes den jsme se opět dostali nad 0, konkrétně na 1°C a sníh byť neodtál nějak extrémně, tak přeci trochu odtál. Průběžně přes den sněžilo ale napadl tak max. poprašek. Ochlazovat se začalo už po 14. hodině - zřejmě díky zesilujícímu přílivu studeného vzduchu. Trochu sněží i teď. Jinak všimli jste si, jak se mrazy v nočních hodinách zmírňují, odpolední teploty na víkend už najednou o 2°C vyšší než ještě před 2 dny a výstraha před mrazem omezena jen na východ? No jestli z tohoto týdne budou 2 ledové dny zítra a pozítří - tomu i docela věřím, tak to bude fakt úspěch. Od pondělí obleva a sníh šmahem pryč. Televize, internet a kdo ví co plný o mrazu, sněhu a Arktidě a z hlediska teplot vlastně zima ještě nezačala. Noční mrazy minimální, slabé anebo žádné. Odpoledne věčně nad 0. No minimum tu má 2x klesnout k -10°C, ale já to opravdu nevěřím i přes něco bílého na zemi, co může pomoci ochlazování. A aby toho ještě nebylo málo, hlásili uklidnění větru a já už zase vidím na meteogramu kolem půlnoci 7 m/s a nárazy, dneska to foukalo, teď taky, furt, tak jak se pak může ochladit?
Aidamko
Ono to sněžení nebylo žádné terno. Na jih od Prahy 2 mm srážek, jinde do 1, to je max. 1 cm.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.