Diskuse o počasí Sněžení 12.1. až 15.1.2021
Já teda nechci nic říkat, ale až neuvěřitelně se zatím podobá letošní leden, s lednem 2010 u nás...výška sněhu, teploty ...kolem 20.1. taky menší oteplení, potom zas ochlazení. I ty teploty celkem od začátku roku sedí s tím, co bylo 2010 No jen tak dál, já bych se pak za ten půl metr koncem ledna a v únoru nezlobil
Tady sněží už od 5 00 hodin a sníh stále přibývá.Už se pomalu blížíme ke 20cm.Intenzita sněžení se pořád střídá.Za zhruba 5 let mého pozorování tu byla maximální výška sněhu 22cm a to před 3 lety.Teplota aktuálně ukazuje přesně 0°C.
Ještě dodám že je momentálně lepší sledovat německý WetteRadar než ten český,dost klame.
Tutugon
Vždyt tam máte více sněhu než já.
Tutugon
Hele já bych to neviděl tak dramaticky. Teď úplně nový GFS nám tam minimálně do pátku dává maxima na 0°C, možná přechodně 1°C chvilku, ale naštěstí bez srážek a pravděpodobně i pod mrakem, což by znamenalo díky těm mrazům teď naprosto minimální odtávání....spíš sesednutí třeba na 15-20 čísel. Doufejme, že pondělí-úterý nám to aspoň 5 čísel ještě přihodí To už by musela bejt hodně drsná obleva, aby to třeba během 5-6 dní roztálo. Jestli to přes den poleví, v noci zmrzne tak už to pak bude odtávat ještě pomaleji.
Predators2
Ono by to tak mělo být správě...přeci jen Vysočina 500-750m.n.m. by měla mít i výrazně více sněhu než Děčínsko v polohách kolem 300m.n.m. Pokud by u vás bylo 25 čísel, tak u nás by mělo být třeba půl metr.
Tak edit č.2, sníh taje trochu víc, než jsem čekal. Oblačnost zesvětlala a teplota je cca +0,5 a možná se dotknem i +1.
No mě už je to celkem jedno, roztaje možná dalších 5-10%, ale kde je vrstva kolem 3cm, tak to zůstane, hlavně, že zase trochu nasněží a bude pěkně mrznout.
Prady
Na to se dá říct jen, že máte solidní zimu, užívejte, přijdou zase horší zimy.
Prady
Zima 18/19, byla zatim posledni, kdy hory mely v tuto dobu to, co maji mit..
Uvidime co bude pristi vikend a hlavne po nem dal..
Muze se to na horach jeste hodne vylepsit..i ve str a vyssich polohach..
To snezeni na pristi vikend a pondeli nevypada zatim spatne...
Edit:
Dnes zatim pripadl cenťák, aktualne tu je kolem 14cm
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.