Diskuse o počasí Sněžení 12.1. až 15.1.2021
Ondráš*
Jak hrůza? Vzdiť žiješ na okraji Beskyd kde bývá opravdu vela sněhu co bys chtěl, prohážeš a bude to ne, já jsem si ve čtvrtek po 2 letech zase vyzkoušel právé prohazování, celý dvůr, zahradu, příjezdovou cestu a balkón, sice jsem se trochu nadřel ale nevadí práce se cení jinak mnohem víc hrůza budou ty víkendový mrazy brr
Prady
Vy tam máte snad mrazák nebo co Zajímavé že ta kotlinka mezi Čeřínkem a Křemešníkem je vždycky chladnější než okolí, ale jo tady taky už solidních -9.5°C to signalizuje dobrou věc... Zítra to nepůjde nad 0, snad
Ondráš
Ano máme jasno ale trochu už potah slabým oparem
Ondráš
Hele no uvidíme kolik nám to dá, třeba to bude míň a nebo víc, jasněji bude další dny.
Ondráš*
Já a Tutugon bydlíme relativně kousek od sebe...jen Tutugon blíže k Pelhřimovu. V okolí tu máme kopečky 700-765m.n.m ...my konkrétně jsme v kotlině uprostřed tří významnějších kopců - Křemešník, Čeřínek, Mešnice (vše 750-765m.n.m.)
Já a Tutugon jsme oddělení takovým nejvýznamnějším bodem v okolí - Křemešníkem.
Ze zítřejšího sněžení u nás nic moc nebude, bude tu sice asi sněžit, ale jen lehce a kvůli kladným teplotám to držet nebude, spíš ještě odtaje sníh, který zde zbyl z minulé středy. Větší naděje vkládám do noci ze středy na čtvrtek, to by něco mohlo napadnou i tady v nížině, bude to ale v celkem dynamickém prostředí, tak snad to všechno neslíznou pohraniční hory, k víkendu znatelně přituhne, tak by to chtělo něčím přikrýt, ať to má správnou zimní atmosféru, alespoň 2 cm souvislé pokrývky bitte.
Tady máme na jednu stranu nevýhodu že Usti nad Labem centrum je 218 m.n.m tak počítám že tam zítra nic nebude, ale Severní Terasa už je 310 m.n.m a tam si myslím že už se sníh držet bude
Ondras tak to máš na skok aj Marikovu?
Ondráš*
Jo u vás už je vyloženě vliv pohoří a návětří dokáže být daleko zajímavější než u nás.
Zároveň závidim blízkost hranic se Slovenskem...to by se nám občas hodilo, protože část rodiny ze strany manželky je z Oravy u Dolného Kubína. To bysme měli hned o velký kousek blíž
Nový ECMWF docela dobrý bych řekl. Plošněji přidal sněhu, nám pořád drží těch 23-24cm na dalších 10 dní. Zároveň prakticky vymazal to oteplení na příští týden, pouze je tam hupnutí k nule nebo na 1°C příští pondělí...podobná situace jako má přijít zítra, jen o den dřív.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.