kuba
Právě když fouká vítr od sz.tak to v CV a v Jirkově spadne. Alespoň podle dlouhodobé zkušenosti. Hůře na to bude Žatecko,Lounsko atd.
Diskuse o počasí Sněžení 12.1. až 15.1.2021
aura33
Vidím to podobně, navíc si uvědomme, jaká by asi tahle zima byla, nebýt zimního rozpadu vortexu, a ten nenastává opravdu každý rok, pročež děkuji za dnešních ranních -7 a současných - 1,5 a tak i za ledový den, zítra začínám přehrabovat semínka míchat substráty apod, abych se zvolna připravil na jaro.., prej má zdražit všechno k jídlu, tak se bude pěstovat o sto šest.
aura33
Za 1.
Letos to prislo vsude pozde a asi se nemuzete fakt DIVIT, ze na hory do 800-1000mnm o nejake 2-3 tydny driv( az o vanocich) nez neco dorazi k vam do 160mnm.., nebo ze je snehu jen par cm..
V tom fakt nevidim zadnou nespravedlnost, je to normalni..
To je asi tak na stejne urovni, jako kdyz tu ja budu na jaře narikat, ze v Praze nespravedlive kvetou třesne a šeříky o 3 nedele driv nez na Šumave...
Tyhle 3 dny byly naprostej luxus, úplně jasno, bezvětří s odtávajícími čepičkami na stromech a keřích, úplná pohádka, opět celodenní mráz, i když ve 400 mnm u Náměště n. Oslavou už mi to ukazovalo jen -1 a kolem 3 cm sněhu, ale pod stromy a na slunci nic, u nás sněhu 2x tolik, Třebíč 3x tolik.
Změnu vítám, ale sněhu moc nečekám, byl bych rád za 4 cm, ať se dá všude bobovat, výstrahu tady mám, ale platí nad 500 mnm, takže v klidu. Oproti nedávnému mrholení při mlze je tohle balzám na duši.
Teprve dnes ráno teplota klesla na - 1.5!!! Noční výraznější mrazy se tak díky oblačnosti u nás nekonaly a zem nestihla před očekávaným sněžením dostatečně promrznout. V lese tak i nadále zůstávají bahnité úseky, na kterých se zítřejších pár centimetrů neudrží a i jinde bude případný sníh málo odolný při očekávané oblevě po víkendu!
JUGOCV
Uvidíme ale zatím to vždycky vyšlo
Zdravím, po přečtení dvou posledních rozsáhlých diskusí jsem se rozhodl k vám přidat.
Mám rád hodně sněhu a letošní zima je zatím celkem bídná. Krkonoše máme kousek, ale letos ani tam moc sněhu není.
Zítra však očekávám výrazné zlepšení situace. U nás bude asi slabě nad nulou, i tak ale očekávám minimálně 5 cm nového sněhu. Snad to dopadne
Prady
Min těch -8 bude možná i méně, ale západní obzor už je potažený zatím -6 kleslo to o 3 stupně během hodiny, nojo ta sněhová pokrývka umí vyčarovat své...
Aidamko
Bude vám chumelit ne mrholit s mrholením se ani zítra nepočítá jo možná déšť se sněhem ale jen v Polabí
Kuba
No max do 5cm, samozřejmě od těch středních/vyšších poloh to už bude jinačí u nás čekám tak 8 cm+5 cm zítra ale nejvíc nasněží v Beskydech koukal jsem a padat jim tam má i v pátek a v sobotu
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.