Mě ta animace příjde o dost více v pohodě, jelikož animuje po 1 hodině, tedy celkem dost nutné pro zjištění srážek a jejich intenzity. Za mě good, většina regionálních modelů to tak má.
Tutugon
No to je vymoženost na stránkách čhmú, kolonka aladin-animace. Jo a grafika čt24 raději se nebudu vyjadřovat, děs. Nejlepší byla za mého raného mládí v roce 2005-2007, aktuálně je to moc "moderní", ale sklidilo to celkem negativní ovace, co jiného
Diskuse o počasí Sněžení 12.1. až 15.1.2021
Aidamko
No to byla na ten čas pěkná, mě se nejvíc líbily ty obrázky v tom roce 2005, ještě že si to můžu dál přehrávat na České televizi, ale třeba hezká byla i v roce 2010, teď se to taky dá sice mohli nechat tu starší ale co už, jako je to moderní ale dnes máš už téměř všechno moderní
Tak já nevím jak říkal aura, ale jak včera mluvil o těch sněhových srážkách v Čechách i v nížinách, tak aktuálně jsem se díval na počasí v 11:25 a Táňa Míková slibuje i ve středních Čechách prý až 15, či 20cm sněhu.
Cituji: Úterní ráno by mělo zaznamenat sněžení i ve Středních Čechách docela vysokých intenzit, byť to nebude těch 30 cm, ale 15 nebo 20cm by klidně spadnout mohlo.
Třeba jo, já tomu dokonce i trochu věřím, ale jen jestli to není ze soucitu.
Uvidíme. Snad napadá všude dosti.
swan1
Já jsem to smazal, je zbytečné používat sprostá slova...
S tou mlhou je to paradox, dolní Povltaví a Polabí na sever od Prahy se mlhám vždy dařilo, zatímco v Praze žádná mlha často nebyla a teď koukám mlha v Praze a Doksanech, takže jsem v nějaké mezeře.
Zákony schválnosti fungují, člověk vidí změnu k lepšímu a teď jsem s nadsázkou zjistil, že jsem byl okraden o mlhu, s kterou by byla lepší zimní atmosféra a hlavně první ledový den v letošní zde naprosto tragické zimě...
Mám velkou obavu, že zítřejší počasí hodně zamává se sněhovou pokrývkou pod 500 m.n.m, tipuji, že pod 400 m.n.m sleze téměř vše a budou jen nějaké zbytky sněhu. Ve výhledu žádné velké sněžení není, takže škoda toho zítřejšího dne. Sněhová pokrývka bude přibývat pouze v polohách nad 600 m.n.m. je to i v předpovědích, že sněhové jazyky se budou tvořit až od 600 m.n.m. do této nadmořské výšky může klidně i padat sníh s deštěm nebo déšt...
Tady máme krásných -5 a mrznouci mlhu, krásně všechno obalené
Aidamko
Tak Táňa je hodná a přející, trocha soucitu tam asi bude, myslim ze 5-10cm minimalne
Jenze, ono neni nizina, jako nizina..
Rozpeti 100 - 400mnm je veliké..
Myslim ze niziny i str polohy v S castech CR ale i na Vrchovine, na tom budou lepe, nez na jihu, s teplotou..
Pri techto situacich casto na Sumave i v polohach kolem 500-600m prsi, kdezto v Krkonosich nebo Jizerkach ve stejne vysce chumeli..
Uvidime
aura33
Nám dává ČHMÚ na zítřek -2, tak proč nemáme čekat zimu?
Nadcházející dny budou hodně o větru. A to znamená veliké rozdíly v úhrnech mezi nížinami a horami. Bude to tak úplně jiná situace než v minulém týdnu, kdy na horách napadlo stejně jako v nížinách. Navíc v nižších polohách bude při přechodném oteplení sníh odtávat. V Polabí se teploty dostanou lokálně až na 3 °C.
ČHMÚ vydal výstrahy na: silný vítr (12. 1. 6:00 - 12. 1. 18:00), sněhové jazyky (12. 1. 6:00 - 13. 1. 0:00), náledí (12. 1. 18:00 - 13. 1. 9:00) a předběžnou výstrahu na sněhové jazyky (13. 1. 0:00 - 14. 1. 18:00)
aura33
Však v pohodě, nic se nestalo.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.