puma979 meteoexpress
preco si pisal po cesky?? a inverzia bola aj v Detve a celej ZV kotline - na stromoch bola aj 3-5 cm vrstva namrazy a teplotne rozdiely den-noc boli len 1-3°C. No neviem to povedat ako dlho, ale inverzia sa prejavi klavne v kotlinach november-december tak ako kazdy rok.
Diskuse o počasí Jaká bude zima 2008/2009
ALL: Ja mam v Cesku dost rodiny, a ked sa raz za cas stretneme, v pohode sa dorozumieme kazdy vo svojom jazyku. Ked som sa registroval, cital som pravidla In-pocasi a bolo tam ze mozeme pisat v slovencine a cestine. Takze pokym tu nepise niekto po madarsky alebo po nemecky tak je to ok.
Tak já přidám i teploty na rok 2008/2009:
Září 15 - 23 st.(možná i 0 st.:shame
Říjen 12 - 19 st.(chladno,ale i 3 - 7 st.:smirk
Listopad 6 - 11 st.(větrno,ale jen 30 km/h maximálně:shame
Prosinec -1 st. - 3 st.(zima bude normální)
Leden -5 st. - 1 st.(podprůměrný i -11 st.)
Únor 8 - 13 st.(oteplování:up
Březen 10 - 16 st.(na konci 15,1 st.)
Duben 13 - 19 st.(na konci 18,9 st.)
Květen 16 - 23 st.(i 25 st.:shame
Červen 19 - 26 st.(léto 21.06.2009 25,3 st.:smirk
Asi mi to nevyjde,ale budu se příště snažit.
kysuce
Ja ti povem daco ine, to snezenie nam urobilo 60 cm snehu!!!
kysuce
Ja ti povem daco ine, to snezenie nam urobilo 60 cm snehu!!!
weather_dt
sorry, uz neviem kto je kto!!
sauron
Tak to je super,
Jaká bude letošní zima to se dozvíme na konci října a v listopadu,ale bude určitě chladnější než ty dvě předchozí.
Podle mě bude nadprůměrně teplá jak ty 2 předešlé a to už ej co říct, hold je takové období a sněhu pro někoho určitě málo§
tomík001
No, zbytocne iluzie si nebudeme robit, ale aspon nech bude inverze a zima so snehovymi krupkami jako to bolo vlani napr. na Vánoce!
Já myslím že to dozvíme až v prosinci
Ať tu jeden tvrdí že bude teplá a druhý průměrná.
Tak ani jeden z nich to prostě neví jaká bude letos zima.
Jaká bude se dozvíme spíše až v prosinci.
anonym
prosinec??jasnee..ale kazdy predpoklad meteorologa-teda Klimatologa se cení za ich snahu aspon nam neco povedat o nadchadzajucej zime
To já vím že letos může být docela chladný říjen a průměrný listpad, prosinec leden, a velmi teplý únor
Ale jestli to bude pravda zdaleka není jisté.
listopad, prosinec, leden,
Nech sneži radšej až v decembri a nech to vydrži aspon do konca januara .Ked sneži skor tak ta zima nestoji za nič.Takže dajme tomu ešte aspon dva mesiace a radšej nech to stoji za to.
To my neovlivníme, ale zima 2003/2004 špatná nebyla a bylo i sněhu zejména na konci prosince 2003 a v lednu 2004 a koncem února a začátkem března 2004, 15 až 30 cm.
A to sněžilo už v říjnu 2003.
To není o tom jak brzo spadne první sníh. To jaká bude zima. V tom to prostě není.
Ale jaká bude neví tady nikdo.
ani já ne
Dobrý den máte dekády ne září-říjen děkuji.
celé léto se těším na zimu tak doufám že bude hafo sněhu. ne jak před rokem ... bida jak cip ... to aji v Alpách nebylo moc sněhu.. miuli rok jak u nas sněžilo poprve 20.řijna tak všichni že bude vyedeá zima ale inc z toho.. tak snad se to letos vyvede.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.