Lysá hora -9,6C.
Ostrava-Mošnov -6,6C.
Červená-Nízký Jeseník -7,4C.
Šerák -9,1C.
Holešov -9,8C.
Přerov -7,7C.
Luká -7,4C.
Ustí nad Orlicí -11,3C.
Brno-Tuřany -8,9C.
Polom -5,0C.
Dukovany -8,0C.
Znojmo-Kuchařovice -8,2C.
Přibyslav -6,3C.
Svratouch -6,5C.
Pardubice -11,0C.
Telč-Kostelní Myslová -6,9C.
Pec pod Sněžkou -6,9C.
Čáslav -8,9C.
Humpolec-Kočetice -6,8C.
Liberec -4,2C.
České Budějovice -6,7C.
Praha-Libuš -5,8C.
Praha-Ruzyně -5,8C.
Temelín -7,1C.
Doksany -4,7C.
Ústí nad Labem -5,2C.
Milešovka -5,8C.
Blatná-Kocelovice -6,3C.
Churáňov -4,9C.
Kadaň-Tušimice -3,9C.
Plzeň-Mikulka -6,2C.
Karlovy Vary -4,1C.
Přimda-Český les -4,8C.
Cheb -4,0C.
Zdroj ČHMÚ
Diskuse o počasí Jaká bude zima 2008/2009
pocasi v dubnanech
http://www.in-pocasi.eu/fotogalerie/bourky/
moc pěkné obrázky blesků a cumulonimbů
To není možné . . . . . . . právě jsem z ČHMU zjistil že nás přešla fronta, ikdyž říkali že první přijde až dnes večer http://www.chmi.cz/meteo/sat/ a potom tam je "Snímky ČR z družic MSG po 15 minutách", na to si kliknete
Marek
Ahoj,dobrá práce pěkně vypsané ty stanice v ČR s minimálníma teplotama.Muselo ti dát dost práce než to pohledal a vypsal pak.
Jinak u nás bylo -10°C v noci a do rána se oteplilo na -8°C a byla hustá mrznoucí mlha. I teď máme mráz -4,2°C a oblačno.
u nas tzeraz -2 a rano -13 u nas su velde rozdiely medzi nocou a dnom ale ked prsi tak len o 2 az 3st. a ked snezi o 4 az 5 st.
Zdá se, že to oteplení nebude vůbec velké max. teploty u nás na V moravy typuju do 2st.nad nulou takže sníh se může udržet. Navíc by nás měla zasáhnout TN ve středu, čtvrtek a hlavně v čechách by mohlo napadnout fakt hodně sněhu prostě kalamita ale to se ještě uvidí. Potom se rýsuje další ochlazení a sněžení
Srážek má být opravdu hodně jenže jde o to jak to bude s tou teplotou od ní se bude vše odvíjet
pocasi v dubnanech
Psal jsem to asi tak 20 minut
Asi se vám to taky zdá trošku nefér ze strany počasí...Hodně lidem se to nelíbí ale bohužel toto ovlivnit nelze. Jde o to, že když už je konečně teplota hluboko pod bodem mrazu tak v ČR převládá slunečno a když už konečně mají přijít frontální systémy, které přinesou četné srážky tak se bude jednat většinou o srážky děšťové a teploty naopak na bodem mrazu. Je to bohužel ˇˇSMOLÁKˇˇ
Další slabší ochlazení čekáme koncem příštího týdne s tím bude ale ubývat oblačnost a postupně se začne projasňovat. Po celý týden nás až do neděle čeká velká oblačnost s četnými srážkami ty budou v polohách po 400m.n.m děšťové od středních poloh pak čekáme srážky střídávé déšť nebo sníh. Na horách se bude většinou jednat o sníh ale na Šumavě můžou srážky přechodně přecházet v dešťové. Průměrné denní teploty čekáme kolem 2°C ty noční pak budou klesat slabě pod bod mrazu.
Meteorolog Tomáš
Koncem týdne teploty 0 až +4C., a kdy přijde ochlazení pod nulu?
Máme tu dost hustou mlhu, teplota je -3,1C. a je vidět asi tak 700 metrů
Díval jsem se na snímky z ČHMÚ a zjistil jsem že v noci nás opustila okluzní fronta a další okluze teď už je v Čechách
Marek: No podle CHMU by mělo dnes večer a v noci na zítřek ještě u nás na Moravě sněžit http://www.chmi.cz/meteo/om/inform/ppcr1.html
koncom tyzdna az +10 ... kedy dojde zase zima?
Anonymní
V polke marca...
mirko 15 rokov kosicke olsany
to mnel byt vtip cuniku?ses komik,nebo co?
Anonymní
Ja jsem cunik? Byl to vtip. Ale teraz vážne: "V najbližších dňoch sa bude už len otepľovať, kedy príde sneženie, mrazy, to není isté! To nevie nikto, v najbližších dňoch určite sneženie nebude (aspoň na SVK), ako to bude v CR to nevím, sledujte ten Váš "zvelebený" model GFS!"
Bohužel takové počasí je zatím v nedohlednu ale určitě se dočkáte.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.