Diskuse o počasí Jaký bude listopad 2020
palma
No tak super. Do Nyrska to mam pulhodku autem...
Kolem Nyrska, Janovic, je to srazkove a hlavne i bourkove lepsi nez u nas (asi i nez u vas)
Je to tam od Bavor trochu otevrenejsi..
Toz slivovici na chalupu urcite ssebou berete, mozna i strejdu?
Jinak tady se krom sumavskych hrebenu uz v podstate vyjasnilo.. Sn vlocku jsem dnes nepotkal..
Stranik
Nechci vám kazit iluze, slivka je sice dezinfekce, ale oslabuje vám imunitu jako každý vysokoprocentní alkohol, ale na zahřátí to určo bude, proti Covidu to chce stejně nad 60%, stačí obyčejný sprej JOX-ten má 96% + do nosu inhalovat Polar Bear Brand nebo Just 31(používám obojí) a Covid na vás nemůže a nebo jen v malé koncentraci
igor127
Určitě jo, roztahuje cévy, zvyšuje tlak, ale tráví spoustu orgánů, prostě zatěžuje organismus, vadí mi i ty 3% v pivu, i když je pak chutnější. Ale je to mimo téma, tak bych to tady nepitval, jsou to snadno dohledatelné věci, ty nesmysly o léčivých účincích vína, je to vše jen reklama a lidi si zbytečně kazej zdraví, telata. Jinak aktuálně mlhavo a - 2,5.
Yurri
Já to víno, docela rád, slivovici příležitostně tak 3x do roka,..dobře se při tom debatuje.., jinak to kombinuju se zdravější stravou, teď po ránu moje mňamka, strouhaný jablko, strouhaná mrkev, skořice a strouhaný mandle na plátky, chytnu z toho dobrou náladu a pak hurá do práce..venku nádherně slunečno +0,2 ( v noci bylo minimum -3,3.. ) Jo a kloktam proti covidu slanou vodou, uplně to stačí zvýší to osmotický tlak a virus či bakterie rupne..prostě praskne..plus tu sůl rozpouštím ve výluhu s mátou nebo levandulí.. taky dobrý.., ve spreji do nosu lze použít taky.. propláchne to dutiny..
Yurri
Pitvat to nebudeme, to co píšete je částečně pravda, ovšem to vede k ochlazení - proto se např. doporučuje dát si v horkých letních dnech večer malou koštovačku, aby se tělo lepší ochladilo...Naopak v zimě hrozí i podchlazení z konzumace alkoholu, to jen tak mimo tému a tímto končím....
palma
Tak víno je super, a má to i dobré účinky, když to člověk nepřehání... Jinak, není lepší, než osolená voda, proplachovat dýchací cesty vincetkou? Dobrý je také výluh se šalvějí a čaj z fíkových listů
ludvicek
Jen úvodem, máme -1,6, jasno, námraza už se tvoří.. nicméně ještě k tomu vínu, nevím, čím to je, v létě piju skoro výhradně bílé a v zimě přepínám samovolně na červené, a bílé nemusím, i když někdo dovalí nějaké dobré, nevím dodnes čím to je, ale prostě .. přepínám,asi to zimní proudění, či co, asi za to může ten Atlantik..
ludvicek
Bohužel víno je často doslazováno invertním cukrem a ládováno siřičitany (všechno lahvované), už jsem o tom nedávno psal, jestli chcete profitovat z kvašení, dejte si burčák, onoho vychvalovaného resveratrolu u červeného je tam naprosto zanedbatelné množství, pouze určitá odrůda ho má malinko víc (stačí vypít pouhých 200 lahví), proto je dostupný jen v doplňcích, jsou léčivá vína jako maltoferrin, kde se přidává zředěný lihový extrakt z léčivé kůry a nechává zrát v dubových sudech (barrigue) a tohle už mě zajímá, samotný základ je na léčení fakt málo, spíš hrozí závislosti a opíjení se, ruku na srdce, kdo skončí u pár deci týdně? Dávám tomu tak 90% to nedodrží a stejné procento vinařů nesplňuje moje kritéria kvality viz výše, takže nic, co tam máte dál, doufám, že ne pivo
Jinak přízemní teplota už je na -5, to bylo v listopadu naposled jasný?
Aktuálně - 5, při zemi kolem - 6, mrkněte na tabulku na konci celkem pěkného rozhovoru o závislostech a drogách a nejhorší je tolerovaný alkohol, udělal bych to jak ve Švédsku, by jsme to tady potřebovali jako tu sůl jak říká Palma (stačí Vincentka?): https://www.irozhlas.cz/zivotni-styl/spolecnost/dr...
Yurri
A pak se divte těm rozdílům v předpovědích.., já zapomněl na terase epiphillum ( velký vánoční kaktus, asi metrový, s patnácticentimetrovými květy) a kupodivu přežil beze ztráty listu či květů, čumím, v maximech dal -3,5..) teď máme +4,5..a jsme také, pro změnu opačná nej díra z republiky, ostatně je to trochu vidět z té vaší mapky..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.