Diskuse o počasí Říjen 2020
U nás taky solidně leje , zatím 6,5mm a právě jsme přelezli 100mm srážek za říjen. Jestli takhle bude lejt dál tak možná dáme do konce října i 125mm.
Mám relativně novo meteostanici , měří od 7. července a od té doby naměřila už 382 mm srážek. Od června tu každý měsíc padne 100mm srážek, což je až neuvěřitelné.
Tak sem tu teplou frontu hlasil o den driv, jde az dnes, chybicka se vloudi..
Vcera nas ten odpoledni prehankovo-bourkovy pruh tady na JZ minul, ale ja tim projizdel v Brdech, slusnej mazec..Pri tech poryvech vetru spadlo behem chvile obrovsky mnozstvi listi na silnice..
Ta TF dnes, navrat ,,stareho, dobreho Atlantiku,,? Snad se podobne situace budou behem zimy jeste opakovat.
Sumava ma obrovsje rozdily v mnozstvi srazek na navetri a hrebenech, versus zavetri.. Klasika..
Včerejší fronta tady přešla hodně rychle, spadly jen 3mm. Za říjen eviduju 57mm, což je další nadprůměrný měsíc. Oproti ostatním je to třeba jen půlka, ale i tak je všude bláta a louží dost. Slunce už hodně chybí. Topit letošním dřevem se skoro nedá, jak je nasáklé a nemá šanci vyschnout...
ROFA
Mám japonský topol, který tolik času nepotřebuje, navíc prosychal celé jaro a léto na louce. Jenže při současné vlhkosti vzduchu do sebe zase hodně vody nasákne.
Věřte nebo ne, i z mokrého dřeva jde z komína mnohem méně než z nekvalitního uhlí nebo z čehosi, čím lidé stále ještě topí ve starých kotlech.
Tady dneska prší celý den.Modely nám davájí do večera ještě nějakých 10mm.Za říjen tu spadlo už přes 120mm srážek.Další četné srážky nás čekají v neděli.
Predators2
Tady neprší vůbec, dopoledne vysloveně jen pár desetin, v součtu za 24 hod. mám 2 mm, to už je stejné jak tuhle to nedávné mrholení, úplně o ničem, ale půda je vlhká dost, každopádně půjdu zalejvat, teplota není špatná, ale docela fouká, takže pocitově při té zatažené obloze to není úplně příjemné.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.