VHK Tak je jasný, že výsledek může bejt jinej. Tady jde spíš o nějakou zvýšenou pravděpodobnost - jak by to zhruba mohlo být. Náhodou je fajn se i takhle tady bavit a na konci podzimu, zimy se pak zpětně na tyhle diskuze podívat, co z toho se vyplnilo nebo ne.
crossflow No aspoň v tomhle tématu není rozhádaná diskuze o ničem, jak v té kolem koronaviru Taková plytká diskuze
VHK Tak já se nebavím o výpočtech, ale o realitě, víte je potřeba si nastudovat cykly a další podob věci abych mohl vůbec něco podobného tvrdit, a nebojte odhady také nemusím, raději fakta, která zde uvádím
Koukám, konec příštího týdne bude tryskové proudění nad Evropou solidně rozhozený. Jsem zvědav co se z toho během podzimu vyvrbí, ale nějaký náznaky na severní/ SV proudění tam taky jsou.
palma Tak tehdá je to ještě celkem v jedný linii a sever trochu uzavřenej do sebe. Letos je na tom severu očividně větší divočina co se týče proudění Přijde mi, že tam je větší šance na to, aby se proudění komplet rozhodilo.
Jde se podívat i do roku 2018.. ono to tyhle divočiny skoro vždycky na začátku podzimu dělá, prý je to podmíněno vznikajícím vortexem, tu situaci z roku 2018 sem už dávat nebudu je to tam na konci září nemlich obdobné..na Ventusky to lze dohledat..
palma No kolem toho 20.9. je tam docela slušná šance na výraznější ochlazení. To proudění začíná chytat skutečně severní/ severo východní směr. Tipl bych si, že na hory do vyšších poloh přijdou i první vločky jestli ta tendence taková bude.
Prady Hmm, koukal jsem na to do 25.9.je tam po ochlazení zas nad dvacet a pak okolo +17.. ale to je 14 dní..takže to je dlouho, no vločky můžou lítat...
Dnes by mohli mít lidi pěkné fotky ranní oblohy. Skoro přesně nad Prostějovem je ostrá hrana mezi nízkou oblačností a jasnou oblohou. Na družici to úplně není vidět, protože to zakrývá vysoká oblačnost, ale v reálu je to moc pěkné.
hellercz Vypadá to ale, že nakonec to velmi teplé počasí nevydrží tak dlouho. Všechny modely se dneska vrátily k ochlazení příští pátek, které se navíc jeví jako dost výrazné.
ota A podobně to vypadá s tím ochlazením, bude houpnutí, a pak je tam malováno okolo +20, což vypadá tak nějak na normál.. ale zaplať Pán počasí za to.. p.s. furt jsou to dlouhodobé výhledy..