Tak dnes poslední den, kdy téměř na celé Vysočině máme ve městech +20 a výš, navíc ani moc nefouká, ideální záležitost, kdo ví, kdy to tak bude znovu. Na práci bude ale stačit 15, ochlazení pokud bude s deštěm mi tolik nevadí, začátek října nevypadá úplně špatně, snad to zase nezkazí vítr nebo nízká oblačnost.
Diskuse o počasí Podzim 2020
Prady
Jo, jo, dneska už lezeme přes +25.. měli jsme mít nejvýše +22.. takže příští týden očekávám teploty okol +20 až +22.., ale od zítra by nám mělo začít něco kapat, nechci to zakřiknou, tak jako říkám, že nebude nic..
Yurri
Tak právě vyndavám cibuli, aby neshnila, a v podvečer očešu jednu jabloň, už to potřebuje, větve až na zem, a známí ve městě prahnou po jablkách..plus bude mošt a něco uskladním, ale už není moc místa, úroda byla nějaká moc velká..
Tak máme pátek a další novinky ohledně cirkulace apod jsou zde..
Prvně je zde článek rozebírající aktuální stav uralské blokace a poukazuje na totožnost s podzimem 2005.. Uralská blokace zvyšuje počet period ochlazení ve střední a západní evropě... Později dodám materiály
Cirkulace vzduchových mas je silně narušená, odlišná od minulého roku, ale totožná s rokem 2005
Aidamko
Tak, koukal jsem shodou okolností dnes v TV na předpověď (dávali dlouhodobou) a až do skoro konce října predikují nadprůměrné teploty, ale srážky co týden , 10mm, na to jsem vskutku zvědav, nicméně dle CHMU to tak má být, jaká bude zima,.. říkali že na to je ještě brzo.toť vše..
Hmm, vypadá to na typicky dušičkové počasí. Teploty někde kolem průměru, mulda, inverze a možná pár kapek. Zatím bohužel žádný náznak nějakého zimního záchvěvu i do horských oblastí. Tlaková níže nad Islandem kam modely dosáhnou, od Kanady se tam vždy utváří jedna za druhou. Azory samozřejmě tlaková výše pořád a pořád...
https://www.meteoblue.com/cs/po%C4%8Das%C3%AD/po%C...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.