Diskuse o počasí Bouřky od 24.7.2020
F4
Srazky hovno. Pokud ti GFS dava +26 realne je treba pricist dva stupne. Ted je +25 a +26 bude dnes na 100%. Zitra v nedeli tak +28. Ale stabilni hezke pocasi nas ceka, vrchol leta, co bychom chteli? Spis me prekvapuje, jaka je tady bazenova manie? Kolik lidi si v minulosti nakoupili bazeny v domneni, ze tady bude v lete +35. I nekde v mistech 500 m.n.m.
Všechno je zase úplně jinak.Tropům a bouřkám se postě letos nedaří.Předpověď na úterý a středu se otočila o 180 stupňů.Vypadá to že ta nedělní fronta nebude až tak zanedbatelná.
Já jsem dopo poctivě zalejval, protože jsem věděl, že kolem té 15hod. bude bouřka, včera jsme se o tom bavili v práci, není žádné velké umění den předem říci v kolik hodin zabouří, skoro pořád hřmí, bez větru, beze škod, úplně vzorná letní bouřka, teplota pořád přes 20, jako u moře, šlo to přesně přes moji zahradu 3 km na JV od MB, kde to bylo srážkově slabší.
Úroda parádní, je všechno: meruňky, jablka, okurky, hrášek, angrešty, bílé rybízy, cukety jako dýně, za chvíli rajčata.
Predators2
No malůvky má Aladin na neděli pěkné. To bych byl spokojen, protože by nejvíce spadlo v Z půlce Čech a východně za Prahou by srážek bylo malinko (což jim tam nemůže vadit, spíše naopak), ale jednak to do večera vymaže a jiné modely se k takto plošnějšímu zalití nekloní. Jak se to otočilo na út a středu? Já tam vidím pořád nechutné vedro a srážky v podobě bouřek na předem jasných místech.
godlike
Ano, přičítám si vždycky 2, při TV a přílivu horkého vzduchu až 3 stupně navíc. S trochou nadsázky by se ještě dalo říci, že když to vyjde na víkend, tak přičíst tak 5-6°C, aby náhodou nebyla zima. De facto pro mě odpovídá to, co maluje do středu Čech. V neděli záleží na načasování fronty, čím déle bude zataženo a když se mračna smilují, tak i srážky, tak bude příjemných 20°C.
F4
Vypadalo to na nechutný vedro pro SZ Čechy a byby dokonce velmi dobré podmínky pro bouřky.Ted to ukazuje v úterý 27 28 °C a ve středu ochlazení bez bouřek.V úterý mělo být na SZ až 33 °C.Tohle jsem opravdu dlouho neviděl aby modely tak rychle otočily.CAPE tam byl rání na SZ přes 1500 a ted 0.
PetrBB už je to otravné že? Každé tři dny pondělí 2x výplach, v úterý ráno výplach. Středa a čtvrtek obstojně, ale žádná hitparáda, no ale na tu bídu OK, no a dneska fajn jen dopoledne, protože už bylo celé dva dny relativně hezky, tak musí zákonitě přijít další výplach pohled na radar-
F4
Proč, však dnes bylo teplo - dokonce výrazněji, jako každý den, než u vás - teploty jsou přesně také, jaké v létě být mají, o kterých tu píšu a psal jsem i sem tam nějakou tu bouřku, ale to vy, věčný stěžovatel na vedro, i když není +25, nemůžete ani pochopit...
jack
Netrefí, protože už se to hodinu plazí od Moravské a krásně to slábne zatím svítí i slunce...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.