Diskuse o počasí Jaký bude březen 2020?
Tady za březen 17,5mm a většina z toho neměla ani spadnout. Předpověďi modelů poslední dobou nějak moc nevychází a nedá se na to spolehnout.
Do průměru za březen (26mm) tady zbývá necelých 10mm, to by mohlo spadnout, pokud nebude nějaká urputná tlaková výše jako v lednu nebo urputný srážkový stín.
Odhaduji u mě březen 30-40mm.
Tak nakonec 8cm i když stále sněží se silným větrem na hřebenu. Sníh samozřejmě lepivý, takže nejlépe to jede na starém podkladu, kde to vyfoukal vítr. Ten je ale většinou zakrytý čerstvou nadílkou. Časté oklepávání holí hlavně při jízdě do kopce nutné. Zítra by mohlo být vše jinak.
Jaký je březen... spíš mi připomíná duben, aprílové počasí, hup teploty nahoru, hup dolu, jeden den slunce, druhý den déšť, třetí den, něco mezi tím a zase.. pořád dokola, ale paráda, něco se děje, dneska tedy to začalo sluncem, po ránu +0,8 nejnižší teplota, teď už jsme na +2,4..vpůlce týdne "vedro" pak šup, kousek nad nulu.. a pak zas nahoru, a pak.. se uvidí..... jsem spokojen.
Frantis95
Tak ráno do-5 v poledne +3, dva - tři dni za sebou, to je normální, nic strašnýho, pučící poupata, i na meruňce dají -5 docela v pohodě. když tak to namlžím na večer z hadice.. to je trošku jako předčasní Pankrác, Servác, Bonifác.., navíc se to značně liší v ansámblech co jsou v poledne a pak ráno.. až se shodnou tak se uvidí.. a co ostatní modely?
Tak jsem si zase početl, holt to směřuje pomalu k jaru... nic moc zimního pro nás tam nemají...https://www.aer.com/science-research/climate-weath...
A k čemu jinému by to mělo směřovat?
Alejandro.Marquéz
No to já taky říkám už dlouho, jenže mnoho zdejších diskutérů říká, že zima ještě přijde, bude zimní epizoda, jinak to není možné, protože se to prostě musí vykompenzovat..a když se v předpovědi objeví dvoudenní ochlazení s teplotou po ránu -2 až -4.. tak chmurně předvídají sibiřskou zimu... asi tak jak DAWE vždy předvídal tropy.....
Zatím ten poslední týden v březnu vypadá na solidní ochlazení, srážkově to vypadá tragicky, budu rád za 5mm, už leden byl s 12mm o ničem, na povrchu půdy už slušná suchá krusta, já to mám na zahradě v pohodě, přeci jen tam tolik nefouká a mám tam speci hnojivo akumulující vodu, pár kapek dnes spadlo, ale s tím nepříjemným větrem to bylo k ničemu.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.