aura333 No hlavně březen už jsme z hlediska teplot zažili v únoru, takže bychom teď mohli zažít únor Mapa srážek vypadá přímo úžasně/dokonale/božsky. Ať to vydrží co nejdéle.
Nezdá se mi, že by měl být březen teplotně nějak hodně nadprůměrný. Ano první dva dny jsou dosti teplé, ale od zítřka tam jsou až do konce výhledu teploty v maximech cca 6-9°C což je pro Prahu zcela v průměru dokonce ve druhé dekádě už to bude pod průměrem pokud to vyjde.
Tak to začíná opravdu malovat SW od 11.-12.3. někde okolo Tokya... pokud se to rozpadne(toho 12.3. už to ukazuje vortex teplejší vcelku o 10 stupňů oproti uplynulému období)přijde to jaro docela šupem, možná se na chvilku ochladí , ale to by bylo na pár dnů, navíc je to zase v oblasti a směrem někam na Kanadu... takže si myslím že to bude konec března.. no a v dubnu rovnou do jara..uvidíme co to udělá do zítřka v předpovědi..
Jeden destivy mesic, myslim unor je sice pekny ,ale neresi nekolikalety srazkovy deficit ve stovkach mm/m2, ktery zde mame. Cely rok by musel byt v me lokalite extremne destivy, aby se vse vratilo do normalu. Takze v breznu 100m, dubnu a kvetnu klidne 100-150mm, coz neni realny...
godlike Ve vegetační době jsou srážky ohledně dorovnání deficitu spíše statistické, v reálu něco využije vegetace, něco se odpaří a zbytek odteče, teď je v březnu půda nejměkčí, tak je poslední šance něco hlouběji doplnit, zalévám stromy a keře o 106, pak už jen zamulčovat a nazdar a můžu plynule přejít na zeleninku.
aura333 Teď jsem to chtěl napsat taky, začínají se hezky ty srážky formovat, správný směr, žádný vítr, čekám spíš kolem 10mm i víc. V anketě jsem dal chladný a deštivý březen, tak snad.
Ano ty dnešní srážky byly velká neznámá a nakonec to tedy klaplo. Od rána prší mírnou intenzitou a odhaduji, že ve středních Čechách naprší v průměru 5-8 mm. Což je slušné, ale přeci jen to není kdo ví jak velká suma. Výhledy se dále zamotávají a nakonec to vypadá, že březen opravdu zas tak moc teplý nebude. A jestli bude více srážek na východě nebo na západě si nyní netroufnu odhadovat.
Dnes příjemné překvapení, teplota je 5 st. a krásně prší, zatím tu spadly 2mm deště, doufám že to vydrží po celý den. Doufám, že takhle to nějak bude vypadat i po zbytek března, voda je teď totiž potřeba na dobrý základ jara.
JohnBattler No, třeba u GSF jsou ty výstupy od 11.3. docela teplé, ale jak bylo řečeno, je to daleko a je to o počasí.., tak ať leje a leje...od rána máme 2mm a přihušťuje..
U nás zatím 9,5mm za dnešek. Příjemné překvapení, modely do poslední chvíle dávaly vydatné srážky asi o 100km východněji. Jinak od začátku roku máme 87mm, což je více než slušné. Jen tak dále.
Tak severozápad od středních poloh už má srážky sněhové. Někde od 750 až 800 m.n.m už něco z toho nového sněhu drží (poprašek). Výhled do konce týdne vypadá zajímavě. Běžkařskou sezónu nakonec opravdu nebudu hodnotit tak špatně. Začala na začátku prosince a s kratšími pauzami pokračuje.
F4 Petr75 Už třetí týden tady predikuji, že následující víkend od baráku vyjedu na běžkách naposledy. Tak to zkusím ještě jednou
U nás dnes velmi příjemné překvapení, celý den krásný zahradnický déšť a výsledek je nádherných 8,5mm, takových situací by v březnu mohlo být i více, přírodě by to jenom prospělo. aura333 U nás mrzne už teď, teplota je -0,5 a už se tvoří náledí, ráno to tu bude pěkně klouzat.
charlie To máte zlatý, tady za březen zatím 5,7 mm. První týden má být dle čerstvé měsíční předpovědi ČHMÚ 100% srážkově nadprůměrný, tak se těším na další tentokrát už snad vydatnější srážky
Já doufám, že březen půjde z hlediska množství srážek ve stopách února. Já mám za březen cca 1 mm, protože to hlavní z té vlny šlo východněji. Snad naprší ve čtvrtek. Teplotně se zdá být tento týden OK, i když minima jsou stále nadprůměrná, v tuhle dobu má ráno ještě mrznout (cca -3°C). Maximum 6-7°C je také ještě slabě nadnormální, optimum je do 5°C.