Ondra83 Tak ke GFS je třeba připočítat tak 2 - 3 stupně z mé zkušenosti, ale i GEM a Ecák to od pátku vidí celkem snesitelně, i když vyloženě chladno nebude, na to si budeme muset ještě počkat.
lubofm S tím GSF je to pravda, plus 3 stupně přičíst je minimum, dneska už tu máme 26,7 , podle GSF máme mít dnes maximum 27... uvidíme, a podobně je to skoro vždy.
lubofm palma To spíše tak 4-5 stupňů pro Prahu, ale já s tím počítal - GFS má od příštího týdne hodně dní 24-25, což by dalo tak do 30 v reálu. A to by vskutku šlo. Otázkou, co tam bude v dalších výstupech
Tak předpokládám, že dnešní maximum už tu bylo, 28,9, takže GSF ustřelil o dva stupně dolu, jak jsme tu říkali, reálně bývá více, než udává... zítra už bude horúco.
Dawe Opravdu? Já ale vidím u aladina třeba tady na zítra, že bude nejtepleji v Čechách a na JV Moravy. Ale ať dělám jak dělám u tebe vidím jen jedno z chladnějších míst a to v maximech do 29C. Zatímco Čechy až supertropy. Tak mě dawe prosimtě vysvětli z kama ty údaje pořád bereš? Ps: předpověď pro tvojí lokalitu taky není tak horká.
Doizer Ano, severovýchod území bude chladnější, tam se teploty přes 35 °C neočekávají. Naopak v Poohří a Polabí budou poměrně časté. Zatím to ve středu vypadá na maximum blízko 38 °C, ale to bude na pár stanicích. Většinou bude teplota mezi 32 °C až 36 °C.
Na východě území bude obecně větší vlhko: https://www.ventusky.com/?p=49.85;15.42;7&l=hu..., takže tam teploty na teploměru nepůjdou tak vysoko jako na západě a severu, ale pocitově to bude o to horší.
matyty Aladin v poslední době buď teploty přehání nebo podceňuje. Včera hlásil na dnešek u nás 30 a 31 C. Výsledek je necelých 28 C. Takže v tom Poohří bude 37 C, možná v Doksanech, Žatci a Kopistech až k 38 C. Zato na konci týdne to hlavně v Moravskoslezském kraji vypadá na docela citelné ochlazení. Takže my tu ani pořádně vedro nebudeme mít. Ve středu a pak možná v pondělí.
palma Poslední běh GFS, který jsem si napsal, byl z 23.6 12:00 UTC (takže na Ventusky se objevil včera večer kolem 19:30) a pro Ostravu tam bylo maximum 24. Dle meteostanice Ostrava - Výškovice bylo dnes maximum 27,3, takže u nás podstřelil o 3 stupně (a něco).