V průběhu neděle a pondělí k nám budou od severozápadu postupovat v silném proudění studené fronty které přinesou srážky které budou zpočátku sněhové nad 1000mm postupně nad 300/400m v noci může sněžit i v nížinách avšak podle nejnovějších modelů bude srážek nejvíc ( na většině území) v noci na úterý a v úterý a ve středu. Nejvíce srážek bude podle modelů na sv moravskoslezského kraje. Zejména v pondělí odpoledne se může výjimečně objevit i slabá bouřka Jak myslíte že tato epizoda dopadne? Dočkají se nížiny aspoň poprašku? Pojďme o tom diskutovat Mimochodem 25.3.2013 u nás napadlo kolem 5cm a tak to bylo kolem tohoto data vždy F
Kolik napadne podle vás sněhu na Orlicko-ústecku
0-1cm
16 (89 %)
1-3cm
1 (6 %)
3-5cm
0 (0 %)
5>cm
1 (6 %)
Celkem hlasů: 18 Hlasování v anketě bylo ukončeno.
No, podíval jsem se na podrobnou předpověď do středy, neměli by jsme tu mít míň než +1 po ránu, takže čekám maximálně jinovatku, žádná hitparáda, vezmu si na zahradu mikinu..
Když už si tu typujeme, jak bude a to na pár dní dopředu, dávám typ na delší dobu.. je tam u toho velmi pěkný rozbor i závěry. teď jsem to dočetl..
Do roku 2030 je očekávána stagnace teplot, poté mírný nárůst do roku 2060, poté mírný pokles do 2090, za kterým bude následovat další hlubší pokles teplot.
palma Jistěže, normál je ráno slabounce nad 0 a odpoledne kolem 10°C. To vedro, co bylo včera, je extrém všech nechutných extrémů.. Dnes už je to lepší.
F4 No, tak extrém, nebo chcete-li, nadnormál, již trvá jeden celý rok v řadě, měsíc po měsíci a březen nebude jiný, holt si musíme zvykat na jiný normál, než doposud byl...
palma Presne tak. Loni jsem poprve vyndal zahradni posezeni a daval prvni kafe nekdy v breznu. Tento rok to bylo 15.2 a vcera uz bylo na slunci skoro na sluneni. Kazdy rok je tu teplo driv a na zmenu to nevypada. Prave naopak.
V Krušných už přes půl hodiny mrholí. Natolik slabě že to srážkoměr nezaznamenal. Od zítřka budou srážky sněhové a vydatnější. Jestli se sníh bude držet i na místech bez sněhové pokrývky je otázka.