Diskuse o počasí Ledovka 30.11.2018
V Krušných doufáme že máme nejkritičtější den zasebou. To co vypadalo včera zajímavě je dnes už nebezpečné. Co byla včera nebezpečné je už naprosto neschůdné. Nedá se pohybovat ani v lese. Odpoledne začalo vydatně pršet zamrzlý srážkoměr bohužel stále stávkuje, teplota aktuálně překonala 0.
Jeli jsme s kamosem ocihnout vyssi polohy a docela peklo...vetsi ledovku jsem v zivote nevidel, fotka neni uplne ze shora...i tak to byl narez...nahore bylo na silnici snad 2cm ledu...a kde byl snih..tak jeste snad vic.
ASR me blikalo celej kopec nahoru
Nahore jsem nefotil, jelikoz ta ledovka, dest a ta zima v tom vetru, ze jsem na to ani nepomyslel. Strasny.
U nás aktuálně stále mlha a teplotě se nad nulu nějak nechce. Ledovka je hlavně z deště večer, v noci byla jen 1 přeháňka, takže se neměla z čeho tvořit, projevil se vliv srážkového stínu Vysočiny, kdy tady bylo 3x méně srážek než třeba na Novobystřicku nebo Jihlavsku, tady sotva 3mm - nejméně ze všech profistanic na Vysočině, zatímco třeba západ Čech exceloval, kolem Klínovce přes 30mm, i jinde přes 10mm, 2 fronty a západ nás strčí do kapsy za celý měsíc, přesně to jsem čekal.
Shark26
U nás dnes naopak skoro jarní počasí ještě včera večer jsme měli bílo a 2 stupně nad bodem mrazu a dnes ráno jsme měli skoro 7 stupňů a sníh nikde jen mokro a blátivo ale aspoň je z toho trochu vody a krátce po poledni jsme měli dokonce 10 stupňů takže 3. prosincový den máme výrazně nadprůměrný
Všechny předpovědi selhaly, celý den mlha a teplota opět klesá na 0, námraza lehce opadala, ale kde se nesolí, tak pořád klouzačka, stále bílo a pozítří se má ochladit a v noci pěkně mrznout, pošlete sem už to teplo, navíc druhou adventní neděli mají být sněhové přeháňky a pak celodenní mrazy.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.