wert No to je divné, když v Hořici, která je kousek, napadlo 3x tolik a Hradec má přes 8 aspon je vidět, že i na nepatrnou vzdálenost jsou takové rozdíly když to bylo pásmo srážek... ale tak lepší něco, než nic, jsou oblasti kde nepršelo opět..
Dawe A co jsem ti vcera psal? A co jsi mi na to vcera odpovedel? A kdo mel pravdu? -jinak diky za ty dary -toho deste bylo treba... a neni jeste konec se srazkami ohledne dalsich dnu.... otepleni u nas na prelomu tydne mi vubec nevadi....
Divné to je, ale tady už jsme zvyklí, Jaroměř je prostě jakási anomálie co se týče srážek, bouřek atd. vždycky se to rozdělí, obejde, zeslábne nebo rovnou zanikne, aby se to o pár kilometrů dál zase rozjelo.
Ne SZ je pro nás marnej, srážkovej stín Vysočiny funguje dokonale, naměřil jsem mnou předpovídaných 5 mm, Jihlavsko či Brodsko klidně 2-3x tolik, takové sucho k tomuto datu nepamatuju, včera jsem hrabal listí pod ořechem mezi rybízy a rovnou jsem shrabal i ty rybízy, jen to křupalo, úplně suché.
Zapoměli jste že bude na Vánoce JASNO. Ne, teplé jižní proudy už ne. Změna počasí a proudění byla moc, moc potřeba, nechci zase ten nudný, stereotypní "nekonečný" anticyklonální slunečný suchý hnus! Už nikdy!