Shark26 Ale u nás už nedává nic. Je tu velké sucho a dnes zas jen 3mm. Tohle chce už nějaké bouřky a nebo deště, ale deště trvalé, několikadenní aby třeba během 3 dnů spadlo 100mm, hodinový deštík a sem tam nějaké mrholení to nezachrání
Zaujala mě předpověď modelu ICON na pondělí. Na jeho poměry totiž dává docela slušné plošné srážky, okolo 30 mm. To už jsem u něj dlouho neviděl, kdyby to vyšlo, tak by to byla paráda. ICON si ve většině případů (na rozdíl od ostatních modelů) takovéhle situace drží, tak uvidíme.
Frantis95 to je až na závěrečných 2-3 kartách,tohle neleze brát vůbec vážně!Příští výstup to vše vymaže,ostatně žádný model nedává srážky pro krajní SV!
Aladin ty srážky pro naši oblast pěkně zredukoval, ostatně jak je u něj s blížícím se termínem zvykem. Tak snad tady také něco spadne, to sucho je hrozné.
Blateňák JJ zatím jsme opravdu mi měli nejvíce srážek. Včera napršelo 6 mm srážek a Aladin už si pohrává s možností dalších trvalých srážek v neděli v noci. Jinak ještě za tu minulou epizodu spadlo zde 20 mm srážek. Po této epizodě by se mohly zazelenat i jižní Čechy a možná i jižní Morava a Vysočina. Nejhůře se obávám dopadne zase Poohří a Polabí. Ideální by bylo kdyby se to pole přesunulo severněji a zalilo potom celé Čechy. Jinak zde bychom si měli užívat přijemné počasí na přední straně s teplotou okolo 25 C, a také relativně slunečný charakter.