Diskuse o počasí Ochlazení na konci srpna 2018
Sobotu večer a neděli tam nechal. GFS tam zrušil to čemu jsem ani nevěřil a to pondělní přetočení níže zpět nad severní a jihovýchodní Moravu.GFS proto očekával ráno i 110 mm. Teď to vypadá někde mezi 15-25 mm. A to už jsou úhrny, které by se věřit daly. A hlavně ten nový GFS i Ecák více přeje většině České republiky. Co by bylo z toho kdyby tady napršelo 50 mm a jinde 5 mm. Teď to vypáda rovnoměrněji. Jestli by však dále ubíraly, tak možná spadnou 3 mm a bude po všem.
dawe
Urputně tu píšeš, jak pro tvou oblast je vše vymazáno a realita bude, že ti tam nakydá.
Tropy samozřejmně přijít mohou, ale budou jiné, s chladnýmí rány a ryclým večerním ochlazováním.
Nefnukej tu pořád, podívej se zpětně na teploty v Uherském Brodě, Uherském Ostrohu, Praze 5 a jiných místech, tam měli a mají vysoké teploty, rozhodně ne u tebe ty fňukálku, už mě s tím s...š.
Jenom tu prosím nezačněte zase litovat toho, že v září už bude třeba podzim. Po 4 měsících nadprůměrných a někdy i extrémních teplot se konečně výrazně ochladí a ať to už vydrží. Stačí už teploty do 20°C, ráno 10-11°C. A taky se tu prosím nezačínejte urážek a nadávat si, přesně takto to začínalo na jiném webu o počasí a zvrhlo se to tam k vzájemné nenávisti a nadávkám, kde dominovali jen teplomilové, kteří měli vždy svou pravdu, tak jsem musel jít pryč, neboť se to už nedalo číst.
Ta dnešní studená fronta mě opravdu překvapila.Od rána je tu zataženo a aktuální teplota je 21°C.Včera bylo až 33°C,takže ochlazení je větší než 10°C.
charlie
nejlepší jsou vědmové v komentářích na novinkách, když se tam něco zmiňuje o počasí a suchu a vedrech atd ... tak dost z nich píše ve stylu, že to ještě nic není a že nás matička Země trestá a bude hůř a další rok bude ještě víc horko a sucho.
Co si o tomto myslíte ?
hellercz
Můj, Yurriho a mnoha dalších názor je ten, že by se měla omezit, nebo změnit letecká doprava.To je momentálně hráč c.1, který může za změny v klimatu.
U nás vCR bych začal zpomalovat toky, obnovovat rybníky, mokřady..., nezastavoval bych velké plochy halami,betonem a asfaltem a nevytvářel tak další tepelné ostrovy.
Začal bych se chovat k půdě tak, jak se k ní chovali naši předci.
Tak nový GFS si stále drží těch 20 mm na celém území ČR. A ochlazení se zdá být témeř neotřesitelně jisté. A je to jenom dobře na kole a venku se dá být ve 20 C, ale v 32 C příliš ne. A do sobotní půlnoci dává k nám 30 mm. Takže žádná změna. Tak GFS nakonec přidal pro oblast Ostravska 10 mm. Dle toho bych usuzoval ,že realita bude někde mezi Ecákem a GFS, takže kolem 20-30 mm v Ostravě do nedělní půlnoci
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.