Podle aktuálních předpovědí nás čeká pro většinu vytoužené ochlazení. Maximální teploty by se mohly dostat i pod 20°C, navíc by se studená fronta nad námi měla vlnit a ovlivňovat celý poslední srpnový víkend.
Jaké nás čeká ochlazení?
Ochladí se výrazně, teploty klesnou pod 20°C
23 (68 %)
Ochladí se mírně, teploty klesnou k 25°C
6 (18 %)
Vůbec se neochladí, bude stále nad 30°C
5 (15 %)
Celkem hlasů: 34 Hlasování v anketě bylo ukončeno.
Proudění ve vyšších vrstvách atmosféry vypadá velice dobře, konečně se k nám utrhne masa studeného vzduchu ze SZ, která se pak nad střední Evropou bude rozpadat, snad to tak vyjde.
janixs Bude záležet, jak přesně se bude vlna posouvat a jestli se k nám opravdu dostane studený vzduch ze SZ; pak jsou v lokálních minimech opravdu možné i teploty 10 stupňů, pokud se to spojí s dalšími faktory (noc atd). Ale to je předčasné přesně říkat - může být 10 i 20.
Proč by to byla blbost proboha - celá Francie i Německo bude mít nad ránem 5-10 stupňů, ta vlna je hodně studená. Jediná otázka, v jaké formě se to dostane do ČR. A je už konec srpna, chladnější rána jsou za normální situace běžná.
Tak já jsem spíš zvědavý kolik nakonec spadne vody. Pro valmez to ukazuje od pátku do pondělí(včetně) přes 100mm srážek...Snad spadne aspoň přes třicet.Ale je to pořád za dlouho a nakonec třeba ani nezaprší:-)
Výrazné ochlazení je po dlouhé době veder na obzoru. Dnes ovšem stále musíme počítat s tropickými teplotami. Nejvyšší denní teploty se očekávají mezi 29 °C až 33 °C, na jižní Moravě bude až 35 °C.... Více >>
To aby Yurri vybalil vaťák A my z normálních míst můžeme začít zase žít i venku
Tak chladný závěr srpna ho zřejmě srazí celkově někam k teplotně průměrným hodnotám... což jen ukazuje, jak moc je průměr nepříliš dobrá veličina. Medián bude určitě vysoce nadprůměrný.
My máme o víkendu dlouho plánovanou venkovní akci, takže to budou jedny z mála dní v roce, kdy bych si opravdu nepřál žádné bouřky a deště, ale murphyho zákony fungují dokonale, takže počítam přinejmenším s derechem, supercelami, bleskovými záplavami a tornádem.
však ty srážky ty modely budou pořád ubírat,viz ecák teď tam hodil 100 mm a postupně bude ubírat a ubírat a budeme rádi za 10 mm,vždyť to je pořád dokola!
Ondris Az na ty srazky vas zadne takove mordy necekaji, ale pripravil bych si destnik a mikinu s dlouhym rukavem, protoze jestli nas neco o vikendu ceka, tak je to nejchladnejsi cast letnich prazdnin... Bourky budou jen v patek, ale buh vi, jak to s nima bude...
Tomamir v zimě kdy pomalu nevidíme sluníčko se těšíme na léto.Přijde léto a jeden je jak v kriminále zavřenej doma.Tráva jak v Chorvatsku,ryby zblblejší jak já. Přijde září a mě to připomíná loňský rok kdy byla denní teplota lehce nad 10°C, ale mě by to nevadilo.Lepší sedět u vody ustrojenej nežli propocenej.Letošní léto mě nasralo.Kousek od baráku jsem měl v potůčku pstruhy.Nemám.Je tam prach a písek.
Nemohu se dočkat, až bude chladno aspon 3 dny v kuse, a panelák se krásně ochladí tak, že se člověk nebude muset v noci chodit přeslíkat a měnit prostěradlo. Dnes máme zas skoro 35, v noci tropické, ale obávám se, že jih Moravy bouřky vynechají jako vždy - takže si myslím, že tohle je nejhorší bouřková sezona, kdy skoro žádná nebyla a ten déšť to je taky jedna bída... Ale ocenil bych, kdyby bylo i trošku tepleji než do 20, ideál tak do 25
Kdo ví, jestli nějaké srážky vůbec budou. Každopádně východ se bát nemusíte, tak prší furt mi přijde. Navíc tyhle fronty, jak se zvlní, tak východní půlka je zalévaná a západ je na suchu.