Diskuse o počasí Extrémně silný vítr 29.10.2017
Frantis95
Naraz je naraz, hold se vetrny zivel posuzuje dle nejsilnejsiho narazu no a ne kde byl a ze ne u me ve meste...jasny, ze nejvetsi narazy budou vzdy na horach, ale tak to proste je no...Ale je jasny, ze ten zebricek nejsilnejsich orkanu/vichric je v kazdem meste pak trosku jinak, podle toho jak ktery kde nejvice uderil, ale kdyz mluvime o CR, tak se to proste bere takhle no...Zatim v CR vede Kyryl a druhy je Xavier...uvidime jak s tim zebrickem zahybe tento orkan...Jsem na tu nedeli fakt zvedavej...jde to velmi vaznou vec, ktera, jak uz jsem psal, se zapise do historie...
Pozor, na jižní Moravě se vítr múže pěkně rozběhnout. Viz Emma 2008, Hodoníne. Měli jste tam druhý nejvyšší počet pojistných událostí v závěsu za Kolínem.
Predators
Já vidím nejsilnější řádění ve zdejší předpovědi pro Prahu, Střední, Vysočinu a Východní Čechy.
Konkrétní Praha má mít nejvíce fičáku na Západní a Severozápadní části.
http://www.in...&y=15.499&z=9
Pro Západ a JihoZápad to nevypadá zatím tak drasticky, naštěstí!!!
Výstraha byla vydána s předstihem, aby byl čas se připravit. Možná, že bude ještě zmírněna, ale pravděpodobně ne. Pokud vydáte výstrahu, když se to už děje, tak to není ve výsledku k ničemu...
Kamos bydli na Floride a pocitali s 250km/h a taky se nejak nebal...a my se mame bat?
Výstraha je přehnaná, ve všech sousedních zemích si vystačí s druhým stupněm, viz třeba Rakousko: http://warnun...rgen/alle/at/
ICON dává maxima do 110 km/h:
A ještě na pobavení kdo sletoval dnes zprávy na Nově? Nevím kde vyhrabali tu paní meteoroložku s kterou dělali rozhovor. A nebo došlo ke změně Beaufortovy stupnice?
Cituji: "Vítr na horách může v nárazech dosahovat až síly vichřice,což je 160 km/h." Pokud se nepletu tak je vichřice od 105km/h ne ? Alespoň jsem se pobavil.
Pro Petr12: Přehnaná není úplně všude, na horách je 3 stupeň od 145 km/h a to bude a místy to vyjde i v nižších oblastech těch 110km/h.
lukashrn
Díky za upřímnost... Holt, někde to bude svištět
Jinak ta TV Nova neskutečně přehání, jasně... Orkán... jestli za to berou platy, tak bych je hnal!
Taky sem hlasoval pro více než 105 km/h, na Moravě to bude také zajímavé, už teď na dvoře se nám stromy zvohýbají k zemi a už i vypadl proud, ale to je vždy když je silnější vítr, trochu více sněží, bouřka,atd,.. 5 sekundové výpadky nesnáším
Jinak ESTOFEX se asi probral
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.