Diskuse o počasí Tropické teploty od 16.7.2015
Koukám, že byla upravena výstraha na velmi vysoké teploty a vysoké teploty. Velmi vysoké teploty platí pro celou ČR kromě Karlovarského kraje a části Libereckého, kde platí vysoké teploty. No, jestli bude někde až těch 39°C, jak píšou na teletextu ČT, tak to bude síla.
Igor127
Tropy nejsou jen na JM, mnoho oblastí je na tom podobně, nebo ještě hůře, dokonce si troufnu říct, že ty maxima byly vyšší v jiných částek ČR než v Hodoníně. Nejvyšší maxima vyžírá oblast kolem Berouna ale i značná část Plzeňska, bohužel díky mělké síti profistanic se mnoho lidí domnívá, že po profimeteostanicím Plzni a Staňkovu tady všichni paseme kozy v jeskyni . Na JM je nejzásadnější půda, která je zde písková, při sebemenším suchu začne jako první žloutnout tráva a to i v březnu. V našem jílu se drží povrchové vlhko déle, za to, když to přeschne jako nyní, odchází i stromy .
Ovar
Já neřekl, že na tom ejsou jinde podobně, jen jsem napsal že jsme na tom u nás stejně jak u vás, půdu mi vypisovat nemusíte, tu dobře znám ... já si podle CHMI stanic dovolím tvrdit, že v poslední dekádě veder JV kralovala - Strážnice, to je skoro vedle, Brod nad Dyjí
Je sice pravda, že Čechy si vedra vyžíraj v maximech častěji, ale JM letos kraluje daleko víc, než kdy jindy, navíc, oproti Čechám, se tu to vedro drží nejdéle
Celý červenec takové pěkné počasí, a když budu mít dovolenou (od 28.7.), tak začne pršet. To je prostě smůla. Bohužel, už mám v Praze v kempu objednanou chatu, jedu tam vlakem a jízdenky už mám koupené. Doufám, že budu mít alespoň trochu štěstí a počasí se umoudří. Předpověď mi ale moc šancí na úspěch nedává.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.