Podle aktuální zprávy na centrum.cz se první dekáda února ponese v zimním duchu, kdy by každý den od 1.2. do 6.2. mohlo připadnout 3 - 4 cm sněhu a sněhové vločky budou pravidelné i v nižších polohách
Diskuse o počasí Počasí chystá zlom!
To vazne? A Slovensko co?
Zastihne nas to?
Těžko říci, ale zimní počasí by mělo vtrhnout do celé střední Evropy, tak se snad dočkáte také. Jinak v té zprávě je zveřejněn celý rozhovor s meteoroložkou Dagmar Honsovou.
KEDY PRESNE bude ten vpad studeneho vzduchu???
Podívej se na stránky /aktualne.centrum.cz/ zpráva s názvem "Počasí chystá zlom. S únorem se vrátí zima a sníh.
Viz. článek: Únor zimu zachrání, řekla meteoroložka on-line
Mam to..idem....dosnezenia....
No ja by som k tomu zlomu v počasí dodal asi len toľko že na konci týždňa a hlavne v nedeľu má prejsť bohatí zrážkový studený front kedy by sa malo západné prúdenie dočasne zastaviť a môhlo by sa to stočiť na severné prúdenie takže ja pani Honsovej s časti verím ale podla mňa je dosť nadnesené že to čo zima zanedbala teraz február zachráni no nehovorím že tích -10st. byť môže a aj tích 20cm snehu ale túto zimu to nezachráni na to by bolo treba dvakrát tak silný mráz a pol metra snehu od výšok 500 mnm. a o tom pochybujem že či jedno alebo druhé bude.A ked už tu náš milý vždy dôverihodný pán Jurčovič tvrdil že na konci zimy teda v Marci príde niaky väčší zlom v počasí tak čo máme s toho ked to má byť už tesne na hodine dvanástej a naviac aj ked v Marci niake mrazy a sneh prídu nebude to ani zdaleka také ako keby prišiel takí studení front v Januári alebo vo Februári lebo slnko je už bližšie k nám a teda studené fronty ked budú aj s poza polárneho kruhu tak nám -20st. v marci neprinesú to by sa muselo jednať o veľmy veľmy silný a intezívny prílev studeného vzduchu a a tom pochybujem. Táto zima sa my celkovo javí ako neštandartná November pomerne skorí príchod mrazov a zimy časté sneženie i na tú dobu dosť silné mrazy. December o čosi suchší ale o čosi teplejší mesiac čo sa tíka nočných teplôt paradoxne skoro každý den bol celedenní mráz a bol to najsuchší mesiac tejto zimy. V Januári hlavne na jeho začiatku čosi napadlo a mrazy boli vzhruba tu na severe do -7C v prestávkach mimochodom najväčší mráz tejto zimy bol na východe Slovenska na konci Decembra v Kamenicy nad Cirochou až -17st. o 6:00 ráno. U nás tu v Kubíne bolo najchladnejšie na moje narodeniny a to 29.11.2007 -11.5C .V Decembri to bolo do tích -9.7C a v Januári -6.7C najviac snehu tu napadlo v Novembri až do 15cm v tedy takmer každý deň poletoval sneh a v Januári snežilo vzhruba 4 až 5 dní v prestávkach takže neviem neviem táto zima začala prvím snežením už 20.Oktobra čo sa tíka sneženia a z hľadiska mrazov zima začala až v Novembri takže ja už si myslím že ked nám ešte táto zima niečo prinesie nebude to nič zvláštne a mrazy odhadujem do -15C viac nie a snehu v nížinách aj to sú len moje veľkorysé odhady do 20cm táto zima sa dá povedať že je na zrážky rovnaká ako tá minulá alebo ešte suchšia . Tak vážení aj ked by som si prial aby sme aspoň jeden týždeň tejto zimy mali skutočne mrazivý a usnežení zdá sa že to nebude stále to pravé orechové táto zima ma sklamala a z hľadiska mrazov no najme sneženia ešte horšia ako tá minulá tak sa tu majte dobre užite si víkend v pohodlí domova a zatial čaute ešte vám tu pošlem predpoved od Jána Petreka pre Park snow Donovali tak čaute!
To je uplna somarina s tym ez ziam sa vrati...mozno hej, ale uplne vylucujem, ze kazdy den pravidelne napadne 3-4 cm snehu..takyto maju Cesi CHMU????
Pokiaľ som správne čítal, nebolo to z ČHMÚ, ale z nejakého meteocentra...
Ahoj Oliver ani ja si nemyslím že sa zima vráti aj ked niečo pravdy od tej Dagmar Honsovej môže byť pravda ale podľa mňa už niake väčšie mrazy teda pod -10 až -15 stupňou nebudú a sneh ten kľudne môže napadnúť cez víkend lenže je otázne kde na Slovensku v akej zemepisnej dlžke lebo ako aj tvrdí pán meteorolog Matej Milko tak čím východnejšie prejde front a sním aj studení vzduch tak iba tam bude snežiť rolu v počasí ako sa tu už spomínalo može oddeľovať sneženie od dažda aj len 50 alebo 100km ale zase čím západnejšie tím intezívnejšie zrážky budú lenže aj tím mokrejšie takže v Bratislave ja viac než istý verdikt v počasí čo znamená iba poriadny dážd a o snehu na Záhorí alebo v Podunajskej nížine nemožno vôbec hovoriť bude šťastie ak tu v Kubíne budeme mať čistý ale mokrý sneh u vás sa v Košiciach až tak toho sneženia neobávam tam by snežiť malo viac ako na 50% ale zrážky sa presunom na východ budú slabnúť ale podstatné je to že tam by mali byť určite snehové čisto to závisý od polohy frontu a ktorou častou stred. Europy sa bude presúvať ak pôjde východnejšie od Slovenska s čim by som až tak nesúhlasil tak to bude mrznúci dážd alebo len dážd.Zatial vás tu všetkích pozdravujem!
Na vychode by malo snezit a verim ze aj bude...su to intenzivne zrazky takze pripadne urcite minimalne 5 cm...
Zdravím na Slovensko,
opravdu ta předpověď nebyla dílem ČHMÚ, ale Meteopressu, kde paní Honsová pracuje. Také beru jejich předpovědi s velkou rezervou, protože se často od předpovědí ČHMÚ hodně liší. Faktem ale zůstává, že i ČHMÚ dnes ohlásila na začátek února výraznější ochlazení, kdy dešťové srážky přejdou i v nižších polohách ve sněžení a teploty přes den se budou pohybovat v blízkosti 0°C. Jsem trochu větší optimista a tak věřím, že zima to ještě nevzdala.
Tak to si mozeme podat ruky Anonymní..pretoze ja aj napriek niektorym ludom ktory ma odhovaraju ze uz nepride zima verim v to....A urciet to zima nevzdala....uvidiet vswtci a potom nas budete obdivovaat..treab trpezlivost...ja osobne nie som trpezlivy, ale v tomto ano...
S pozdravom Oliwer.
PS: Preco Vas tu je malo?????
Oliver aj ja som v zime trpezlivý ale môj ľadový kľud sa už naplnil takže ak do konca Februára nepadne -20st. tak to môže zima rovno zabaliť ja osobne odhadujem vrchol zimy v prvom týždni Februára kde by malo vo výške 1450mnm. teplota klesnúť počas dňa na -13 a v nížinách v noci upozorňujem v noci do -15st. odhadujem že maximálna výška snehovej pokrývky v nížinách bude asi 20cm ale to sú len moje nadnesné odhady skôr si myslím že v okolí Bratislavy a Záhoria to bude od 10 maximálne do 15cm a tu v DK asi do 25cm dúfam že aspoň toľko ale ak bude Marec aspoň trochu studený tak ten sneh čo teraz resp. vo Februári napadne sa môže udržať aj do konca Marca a tam kde bude teraz pršať teda na juhozápadnom a západnom Slovensku tam je šanca že od poprašku tam napadne niečo vo Februári ale skôr až v Marci
ved na shmu hlasaju 0c tak bude u nas snezit a podal mna tie zrazki intezivne budu na zapade
Oliwer:
Já osobně si myslím, že zima ještě přijde, jen nemám rád předpovědi na období delší než 9 dní. Na ty jsem tak trochu alergický. možná tak za 50 let to už asi budem znát počasí o mnoho líp a výhled na 14 dní nebude problém vypočítat a ty vypočtené hodnoty budou skutečně sedět. Ale to je hudba budoucnosti.
Meteopress
Firma, která děla předpovědi počasí na prodej. Dřív tyto předpovědi kupovala od CHMI a posléze je dál prodávala třeba TV NOVA, taky podle toho ty předpovědi vypadaly. Bohužel se u těchto předpovědí člověk dost nasmál. Každý něco změnil a výsledek stál za to . nevím jak je to dnes.
Mimochodem CHMI je financována ze státního rozpočtu asi jen z poloviny, zbytek si musí vydělat sama.
ty si ten anonymni???A som Oliver...aj len pisem ze Oliwer...Vdaka za reakciu od teba..
cawte! pozdravujem ta oliver a ostatnich to som ja tomáš
Nie ty...len napriklad jaroslavec ubehol-ktorey sa mi zapacil /ohladom meteorologie, nie vztahu, dufam, ze ste to pochopili v dobrom no a o chvilu tu pride aj moj kamos z Kosic z tahanoviec a vola Edo.....nie Juro, nie je to ten moj spoluziak Peto Szakacs....ale s Edom chodievam na rovnaku skolu, len on je odo mna o jeden rok mladsi..
S pozdravom Oliver.
Takze, co hovorite na to, ze ako to dopadne s tou nedelou???
ok uz som tu
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.