Údolí bílého potoka 23.2 14:00 335 m.n.m .30 km západně od Brna.
Diskuse o počasí Srážky od JV 22.2. až 24.2.2013
Praha Břevnov (340 m.n.m.) 20 čísel novýho! Jel jsem dneska trasu Český Krumlov, České Budějovice a Praha a musím říct, že jsem byl překvapenej, že čím víc jsme jeli k Praze tím novýho sněhu přibývalo. Jinka Český Krumlov a Budějky měly tak 10 čísel novýho.
Jinak co Morava? Tam jsem koukal na radaru, že ta intenzita tam musela být masakr málem žluty odstíny.
Údolí bílého potoka 23.2 15:00 335 m.n.m .30 km západně od Brna.Začalo pršet
Krásná nadílka Říčany u Prahy jsem zvědavý na tu třetí vlnu. snad ne
přidám i já obrázek z Prahy - Břevnova jsem zvědavej na druhou vlnu snad to nebude déšť :-/
Docela dost z vás sedí doma. Běžte si to ven užít, než vám to příští týden roztaje.
Tato tn mě překvapila, od 8:00 do 16:00 napadlo 12 cm, včera večer 3 cm a kolem 10 cm už byl starý sníh. Po těch několika tn od jihu v lednu jsem spíše čekal max 5 cm, nakonec 3x tolik. Celkem tu leží 20 - 25 cm. Uvidíme, co přinese 2. vlna v noci. Každopádně je to nejvíce sněhu od prosince 2010. Konečně přišla klasická jižní tn. Je zvláštní, že na severovýchodě Čech napadlo málo. A v Uničově, že je to tak slabé mě také udivuje. No tam měli sníh vloni touto dobou, a tady zase žádný nebyl. Vláhy tu je opravdu hodně, spíše až moc.
Podle tohoto modelu přijde ve druhé vlně dnes v noci na Moravu oteplení a déšt,to bude vody...
http://www.ni...hlagsradar.de
V Praze dnes opravdu vydatně a vytrvale sněžilo. Sněhu máme na naše poměry poměrně hodně, nebudou to samozřejmě tak zajímavá čísla, jako ze Střelné - výše.
Dnes v Praze připadlo od 8 do 12cm sněhu, pokrývka zde u mě na severu města činí 18cm. V některých částech na JZ/Z Prahy se pokrývka pohybuje lokálně kolem 25cm. Druhá vlna srážek byla tedy dle očekávání stěžejní.
Souhlasím s vencou111.
Stejně, nejkrásnější zima je každá, která právě končí. Zkrátka ta, kterou máme za sebou a do další daleko.
Zítra už během rána počítám na třetí vlně spíše s deštěm. Sílící JV proudění posílí Föhnový efekt, na který je Ostravsko velmi choulostivé, takže teplota kolem +6°C by nebyla zítra překvapením.
Je zvláštní, jak se přesně po 2 měsících historie opakuje.
23.12. večer sněžení na té proslulé teplé frontě, 24.12 už teplo a déšť.
Nyní 23.2. sněžilo při 0°C, zítra 24.2.oteplení a déšť.
Že Pavlle?
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.