Tak já jsem si dnes užil sněhových jazyků i závějí při cestě z práce dosti.Padá nám tu sníh od 10h a hlavně fouká svěží vítr.To má za následek pestrost situace.Nejpříjemněji se to sleduje za oknem.
V Praze sněží dnes řekněme od 14 hodin, před tím to bylo opravdu velice jednoduše řečeno "mikroskopické" sněžení. Nyní sněží také a to trvale od těch odpoledních hodin. Jedná se o drobné, ale poměrně husté sněžení. PS: Většinou, když začíná (ať už sněžit nebo pršet) velice pozvolna, mají pak srážky trvalý charakter a většinou i stejně tak pozvolna odeznívají.
kocour : na radaru evropským to nesnímá srážky na jihu pokud sis nevšiml není tam v seznamu zdroje dat rakouskej radar ani italskej proto se zdá že tam vůbec nic není , protože to to území nesnímá
Na Přerovsku napadlo asi 7cm sněhu a díky velmi silnému větru se vytvořili velké závěje, některé vedlejší cesty jsou v podstatě nesjízdné, takže už teď je tu velice živo.
U nás od 5.30h začalo sněžit a teď je to docela palba.Vítr neustal,takže na cestách asi nic moc.Od rána napadlo už 5cm sněhu a valí hustě dál. Nemá cenu to odhazovat,protože za deset minut je to nazpět.Za oknem je co pozorovat,ale za volantem žádnej med.Takovou metelici jsme tu za zimu 2012/2013 ještě neměly.Bude to zajímavý víkend.
Krásné trvalé sněžení při teplotách -2 až -5°C. Nejvíce nového sněhu za noc Přimda 11cm, Churáňov 10cm, České Budějovice 8cm, Praha 6cm. Radarový snímek - ČHMÚ.
Na jihu Čech se mi zdá, že to už ustává a to modely ukazovaly, že bude padat po většinu dne, v severní polovině ještě v 18:00. Nevěřím, že to z Moravy by se přelilo do Čech, a že by to jádro nad Brdy zesílilo při postupu na sever se mi také nezdá.