Do tipovacej súťaže o to, akáže nás čaká nadchádzajúca zima, sa zapojil aj meteorológ Jozef Iľko. Ten podľa portálu tvnoviny.sk predpovedá, že charakter zimy 2012/13 bude podobný tej minulej. "Premenlivejší, s tým, že sa budú striedať teplejšie a chladnejšie obdobia v kratších intervaloch."
Som fakt zvedavý, komu to vyjde
Diskuse o počasí Jaká bude zima 2012/2013
tak dám aj ja tip, keď už môže aj Iľko tipovať ...november ako celok zrážkovo aj teplotne priemerený s premenlivým počasím...december začne teplotne nadpriemerne, potom nastúpia inverzie až do Vianoc, okolo 20.12. príde zmena počasia a mohlo by nasnežiť, 23.12. príde typické Vianočné oteplenie, 26.12. príde mrazivé obdobie bez zrážok až do konca roku, novoročné oteplenie, do cca. 10.1. premenlivé počasie, v ďaľšom období očakávam suché počasie so silnými mrazmi až do cca.10.2., potom premenlivé počasie so zrážkami(mohlo by napadnúť väčšie množstvo snehu)...taktoto vidím nadchádzajúcu zimu 2012/2013
JanK42
Doktor Iľko tvrdí, že zima bude "nemastná neslaná", portál tvnoviny to okomentoval titulkom: "Tým, čo čakajú mrazivú zimu, zmrzne len úsmev na perách"
JanK42
Jozef Iľko je považovaný za jedného z menej spoľahlivých, a najmä, sa zrejme veľmi nevyzná do arktickej klimatológie.
No a ten titulok, to už bol len výsledok tvorivosti redaktora príspevku na portáli, ktorý Iľkovu prognózu vtipne zostručnil
Od teď už bych to opět směřoval k tématu nadcházející zimy, ne k tématu kdo je jaký odborník. Díky, tom-791
Zum Befehl, Herr Oberst! Inak sranda, že môžem upravovať text tvojho upozornenia, pokojne by som doňho mohol sadiť mrkvičky, keby som chcel
A já to můžu smazat celý, tak si vyber.
Keď chceš, vymaž aj celý vesmír, ak to potrebuješ ku šťastiu
Tak v listopadu už by měla začít zima podívejte to vypadá dobře http://www.weatheronline.cz/cgi-bin/expertcharts?L...
Předpověď počasí nejen na zimu dle astrologie:
http://www.johannes.cz/weather.php
Prisnil sa mi nadránom sen.
Na kopci bolo snehu habadej, ale v dedinke pod ním len blato a holá tráva. Dúfam, že to nie je prognóza na túto zimu
Jedna zo starých ľudových pranostík hovorí:
"Za bielym októbrom nasleduje zelený február"
Október nebol biely, skôr naopak. Takže:
"Za zeleným októbrom nasleduje biely február"
Vzhľadom na to, že tu máme biely koniec októbra, možno bude mať biely február zelený chvostík/ocásek
Inak, z mojej životnej skúsenosti, keď na jeseň napadol sneh na ešte zelené lístie (aj teraz je ešte niektoré zelené), zvyčajne prišla slabá zima
Letošní zima vypadá zatím docela zajímavě, ale ne příliš dobře. Dle klimatologického výhledu přijde tedy brzo, což pak znamená (ne na 100% přirozeně) promítání teplého počasí během zimy, kdy má být opravdu zima. (obávám se toho) Zatím to tak vypadá. Listopad podprůměr, prosinec nadprůměr, leden průměr (?) a dále raději ??.
No, nevím, jak to bude s tou zimou. Ale chtěl bych, aby byla krutááá . Myslim si, že ted v listopadu už sníh nebude. V prosinci by mohlo po Vánocích napadnout. Třeba tak 15-20cm . To by se drželo až do půlky ledna, pak oteplení . A začátkem února zase zima: nejdřív sněžení a pak jasno s velkými mrazy. Začátkem března se oteplí a zima už nepřijde. To je můj odhad.
Vývoj zatím odpovídá vývoji klimatologů. Jak bylo psáno Listopad a Prosinec budou chladnějšími, leben průměr a Únor nadprůměr ..... ale uvidíme.
Chtěl bych aby byla krutáááá ???? Co to proboha je? Dříve jsem chodili lidi, kteří měli názory podložené a s věcnými připomínkami. Letos se tady objevují extrémisti se zbožnými přáními? Fakt otřes.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.