Diskuse o počasí Jaké bude léto 2011
Zdravím,taky se těším na léto. Tipuji že bude takové normál to léto budou jak horka 30-32°C tak i chladnější periody. Hlavně bouřky budou a mohlo bych být víc bouřek než loni.
Ahoj. Na léto se vždy těším nejvíce z celého roku, hlavně na bouřky a krátce před nimi, kdy takové to dusno horkého dne náhle vystřídá čistý vzduch nasicený deštěm a třeba obohacený jevem zvaným duha. Hlavně takové ty lokální bouřky z tepla, kdy se třeba na jedné straně už blíská a hřmí a na druhé ještě svítí sluníčko. Pozorování cumulonimbů, blesků a jiných bouřkových jevů mě doslova fascinuje. Vloni jsem spatřil i trombu. Velmi se těším i na slunečné a teplé letní dny. Doufám, že jich v létě 2011 nebude málo.
Nemám rád studené a vlhké léta, kdy nejsou žádné pořádné bouřky a pořád jen prší. Snad se toto léto vydaří. Doufám. Už aby tu bylo.
Stranik
Já jsem to vzal trochu humornou stránkou léta samozřejmě jsem nechtěl nikoho vystrašit určitě se tak nestane ale z léta přeju všem aby si ho užili jako každé léto jak má být a se vším všudy snad opět ničeho ušetřeni nebudeme a tipuji že léto 2011 bude co se týče bouřek ,srážek i horkých parních dní co nejbohatší a přinese nám také extrémy a třeba i nějaká tornáda a další jevy co k létu patří ovšem může se stát že nás doprovodí s velkým množstvím srážek a povodní jako v roce 2010 nebo naopak suchem a podprůměrným množsvím srážek ale vzhledem k tomu že nudené počasí pokračuje dál myslím konec ledna a zatím únor je téměř beze srážek aproto se tedy přikláním spíše k významě srážkovému jaru a uvidíme možná i létu ale muže být také střídavé těch možností se nabízí hned několik tak uvidíme nezbývá nám nic jiného než čekat a doufat určitě ale bude zase dál co sledovat
kacenka
Ač to nevypadá dobře, tak v to doufám také... A nejen asi já.
Určitě budou nějaké silnější, nevíme ale kde a kdy. A bouřky jsou nevyspytatelné, takže se to hned tak nedovíme.
Tropické noce nejsou dvakrát příjemné, ale zas je šance, že se nějaká bouřka vytvoří-třeba ráno. Skoro každé léto taková situace je a to nemusí být ani min. 20°C, ale třeba i méně. Blesková aktivita ale nebývá moc silná.
můžu se zeptat ohledně dubna bývá v dubnu i 25 stupnů a ted k létu bouřek bude hodně teploty asi kolem 21 až 29 to by byl průměr srážek bude kolem 285mm v noci by semi bouřka moc nehodila a teplota kolem 20 v noci je nepříjemná ale 1 noc byse to dalo taky by měly být jasné až polojasné dny a ještě k bouřkám přívalové deště kroupy silný nárazový vítr a před bouřkou obvykle bývá dusno a 32 až 37 když je dusno tak se mi zdá žeje 40 i 45
kacenka
Takže popořadě: v dubnu může být i letních 25°C, ale ne na dlouho-to patří spíše do tématu o dubnu.
Kolik bude bouřek v létě nevíme a jaké budou teploty dnes přesně také nevíme. Určité je to, že budou období chladná, chladnější, normální a pak tropická. Co převládne se ještě opravdu nedovíme.
A dusno je při vysoké vlhkosti a vysoké teplotě, takže pokud přejde slabá bouřka/přeháňka se srážkami=zajistí vlhkost a bude to bouřka z tepla=žádné ochlazování, pak nastává dusno. To jsou pak večery a noce co....
TAKHLE DOPŘEDU PŘEDPOVÍDAT AŽ DO LISTOPADU JE FAKT NESMYSL NA 100% NEPŘESNÝ JAK TO MÁ URL
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.