Já mám takový pocit že co dneska napadne tak večer to roztaje protože jak to tak vidím tak těch srážek už moc nebude navíc se to vlivem větru rychle posouvá k jihovýchodu a roztrháva
Přeju dobý jitro, tady už přestává sněžit, napadlo malinko, teplota už je na nule a začíná to vlhnout. Tak rychle razím na běžky, než to bude úplně mokrý....
Brno - Jundrov 244 m.n.m. Teplotu máme -3,4°C a mírně sněží. Hrubým odhadem tak 2 mc nového sněhu (prozatím), ale sněží teprve zhruba 2 hodiny. Zaskočila mě obrovská rychlost té fronty, víc než další 3 cm už asi nenapadne a GFS navíc předpovídá pro Brno odpoledne +1°C, takže se obávám, že sníh bude tát. Ale zatím -3,4°C a mírné sněžení, takže momentálně je všechno v pořádku.
Marek teplota v Ostravě je stále pod bodem mrazu a doufám že to tak vydrží i cely den Vánice a tvoří se sněhové jazyky netuším kolik napadlo jelikož to rozfoukáva silný vítr
Pás silného sněžení se táhne od Vídně až po Jeseníky zdá se že síli ale něco i slábne je to strašně rychlé čekal přechází to jako smršt při které napadne do 5 cm a tim to končí
u nás se taky nepatrně otepluje fronta zatím ještě nepřešla oteplení se projeví spíše až za ní takže večer čekám že bude tak +2°C pak to pujde mírně dolu a zítra bude kolem 0°C jinak sněžení u nás taky trochu zesláblo ale další vlna se už žene z Olomouce snad se to moc nerozpadne na střední moravě sněží zatím nejvíce
Celkove nic moc tahle fronta pro Strakonice.I kdyz snezeni bylo celku silne,i dle radaru,ale slo to velmi rychle.Celkem 2h snezilo,posledni hodine silne.Napadlo max.3cm.Docela mi prekvapilo,ze to otepleni bylo hodne brzy,kolem 7h.Nyni teplota je opet +3,co bylo v utery a ve stredu.Tak tahle fronta stala uplne na nic.Jak mohlo na zapade,strednich cechach napadnout az 15cm,kdyz nemeli silne odrazy,a slo to velmi rychle. Ted vychod republiky buou mit mozna do vecera celku slusne snezeni,jelikoz fronta se tam vlni.
ted padají vločky hustě a velké 1.5 cm krásně to přibývá doufám že to oteplení nebude tak hrozne ikdyž jak se tak dívam na ty čechy někde doksany až +5