Od příštího úterý (30.11.) se dá očekávat příliv arktického vzduchu ze severovýchodu. Denní teploty by se měli pohybovat k -10°C a noční teploty by mohli atakovat hranici -20°C. To vše spolu s vlhkým prouděním a občasným sněžením, které zejména od pondělí do čtvrtka (2.12.) bude s přestávkami vydatné.
Jak to vidíte vy? Zatim to vypadá dost silně není vyjímkou, že by mohli padat teploty i k -25°C
Diskuse o počasí Silné mrazy z východu od 30.11.
Nepamatuju že by někdy byla začátkem prosince taková zima.Bude to zajímavý.Zajímalo by mě jak to bude se sněhem v Rokycanech(Plzeň)
tak jizerka měla dnes ráno ve 2:40 -21.6°C
Slovensko by to právě mělo minout (tam by zima měla být až ke konci týdne). Mráz přijde od severovýchodu (Pobaltí, Polsko) a bude se rozlévat do celé Evropy kromě území Slovenska, Maďarska, Chorvatska a zemí ležících na JV od těchto vyjmenovaných zemí. viz model GFS: http://www.wetterzentrale.de/topkarten/fsgfsmeur.h...
Ale zase tak horké (tedy studené) to asi nebude. Model GFS má tendence trochu přehánět. Určitě se to bude upřesňovat. -20 stupně bude, ale budou to taková ta místa, kde je -20 i dneska (Jizerka, Horská Kvilda apod.) Ale sníh asi nějakou dobu vydrží.
zdravím všechny,
Jj už to tak vypadá že by mohlo začat pořádně mrznůt! noční Teplota ranní -6 až -10°C denní zítřejší -7 až -3°C ještě větší mráz se očekává ve čtvrtek,kdy by teplota mohla klesnůt na -10 až -15°C denní jen -9 až -4°C,na začátek prosince pěkná kosa teda!!!
Dandy
No ve středu by ty teploty mohly být,o den jsem se spletl.
Já mám -3,7°C při zataženu. Trošku se oteplilo neboť bylo -4,1°C u nás.
Včera ráno zde byl zatím největší mráz zimy 2010/2011. Bylo zde -9,5°C v minimu, ale i přesto později odtály 2,3 cm sněhu. Celý den svítilo slunce a i ve stínu bylo včerejší maximum +0,7°C (na slunci teplota sahala až k +8°C). Dnešní ráno bylo teplejší, minimum kleslo na pouhých -4,5°C (bylo a je zataženo). Aktuální teplota zde je -3,7°C.
U nás silné mrazy čekají v neděli ráno,kdy může teplota klesnout až na -17°C ráno! Přes den okolo -6°C. Zítřejší ráno čekám teplejší,ale -10, -11°C nevylučuji,jelukož tu teď intenzivně sněží!
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.