Také výrazné ochladenie sme tu ešte nemali, teploty pod 10°C na celom Slovensku neboli. A navyše, posudzuje sa to aj podľa iných kritérií, napr. teplota v tlakovej hladine 850 hPa. A tá bola cez víkend -3/-5°C (teraz už je +10), no a od piatku má byť len -5/-8°C. Taktiež pri ochladení budú aj zrážky, ktoré minulý víkend neboli.
Do predpovedí na koniec októbra by som sa ešte nepúšťal.
Diskuse o počasí Počasí v říjnu
Podle aktuální předpovědi se dočkáme prvních sněhových vloček o víkendu již od 500 m.n.m . To se, ale může ještě změnit.
To 28.10.-30.10. uz nie je aktualne, zmenilo sa to z hodiny na hodinu.
Ale ochladenie na konci tohto tyzdna a v prvej polovici buduceho tyzdna este stale plati-od 500m.n.m. sneh v CR a v SR od 600m.n.m.
S pozdravom Oliver.
Tak přece jen to sobotní ochlazení o trochu na GFS zmírnili, ale má trvat déle (pokud se to ale zase nezmění). Takže u nás ve 300 m.n.m. by mělo být přes den kolem 5 °C, to už vypadá spíše na déšť (snad v ranních hodinách déšť se sněhem). Ještě je to pořád čtyři dny, takže nic není zatím jisté.
S pozdravem
Michal Koupý
Ale potom ma byt dalsie ochladenie, ked som dobre pocul.
na buduci tyzden vo stvrtok.
Oliver
V sobotu bude v SR 7C a zamracene.
http://www.in-pocasie.sk
S pozdravom OLiver.
A dokonca na http://www.pocasie.pozri.sk
davaju predpoved pocasia na stredu pre Kosice, ze tu ma padat dazd so snehom pri teplote 6C.
Oliver
Všetci milý priaznivci zimy a snehu! Máme tú česť privítať prvé sneženie tejto jesene a podľa predpovedných materiálov na tento týždeň zo stránky www.wunderground.com pre meteorologickú stanicu Liesek je to zo stránky sneženia na najlepšej ceste k úspechu! A má to byť asi taktones a zajtra ma byť ešte ráno a dopoludnia hmlisto a neskôr jasno až polojasno no už od štvrtku môžeme rátať na väčšine územia dážd a na horách postupne aj so snehovými zrážkami no a aby som to dokončil v sobotu a v nedeľu treba aj nadalej rátať so slabšími zrážkami a to už postupne od 400 alebo 500 mnm. aj vo forme sneženia teploty by mali byť počas týchto dní cez deň : do 1C a v noci od -2C do -3C nadalej aspoň tu na severe s prehánkami
začiatok budúceho týždňa teda v pondelok bude taktiež zamračené s možnosťou slabých snehových zrážok denné maximá sa vyšplhajú na 1C a nočné na -1C.Takže pripravte si už zimný šatník a to by bolo odo mňa už asi všetko tak vás moc pozdravujem!
Cooo
Ale ved to nie je mozne...cez den len 1 stupen?
oliver
A co Kosice?
Na Slovensku bude uz snezit od 400-500 m.n.m. a v Poprade napadne prvy sneh...len dufam, ze toto ochladenie nebude len na navsteve, ale sa u nas aspon zastavi na tyzden.
Oliver.
22.10.-podla modelu GFS ma byt na Slovensku teplota pocas dna len 2C
a zrazky/////////neviem, ci tomu mam verit...sneh tak skoro...ja si pamätam na snehovu kalamitu z 26.oktobra-a to mam az doteraz v hlave/////////.
S pozdravom Oliver.
http://www.meteoinfo.sk - V piatok sa zacne prudke ochladenie...
Precitajte si to...
Oliver
V sobotu i v nizinach snezenie...-na Slovensku...je to aj na meteoinfo.sk.
S pozdravom Oliver.
Pozri si to ked tam budeš uveríš len tie zrážky sú tam i pri takých nízkych hodnotách teplôt označované za daždové daj na stránku www.wunderground.com a dozvieš sa viac meteorologická stanica Liesek.A ešte niečo máš skype ked budeš niečo potrebovať vedieť o počasí tak stačí len zavolať môj nick je HuJinTao môžeme byť aj kamaráti na diaľku tak ahoj Oliver.
Ale vies...ja byvam v KE a nie v Lieseku,,ale ked na meteoinfo pisali, ze zrazky vo forme snehu aj v nizinach, tak uz som z toho debil..
Ludia vysvetlite mi.....otazka upriamena hlavne na Michala Koupeho a Mateja Milku.......neviem co mu verit....meteoinfo...shmu...alebo pocasie.sk alebo pocasie.pozri.sk...
vysvetlite mi to...Prosim..
S pozdravom OLiver.
V KE je nadmorska vyska okolo 250 m.n.m. , takze mozno v tach nocnych a rannych hodinach sa tu moze objavit snezenie....
Napis ked sa u vas objavia vlocky, ale to uz napis do novej temy...vytvorim ju....
Oliver.
Ty že váhaš jasne žeho poznám to je ten súkromný meteorolog o ktorom tu bolo spolu s Petrom Jurčovičom toľko negatívnych ohlasov a jasne mam rad tak ako všetci na tomto webe a jasne moj mail: je hujintao@orangemail.sk
zimu som tym myslel
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.